ΕΛΛΑΔΑ

Ένθετο Γεωργία: «Δίχτυ ασφαλείας» στους αγρότες ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ – Λιγότερο υδρόφιλη η καλλιέργεια ρυζιού

Σε διαβούλευση έχει τεθεί, σε πρώτη φάση έως το τέλος Μαΐου, το σχέδιο για τον νέο ΕΛΓΑ σύμφωνα με το οποίο θα καλύπτονται πλέον και νέα ζημιογόνα αίτια και κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική κρίση. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Οργανισμού αναμένεται να εξασφαλίσει τη διάφανη, δίκαιη και ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ θα καλύπτεται στο 100% η ασφαλιζόμενη αξία. Ο νέος κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2025. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο για τη Γεωργία» του ΕΡΤNEews:

Έρευνα: Λιγότερο υδρόφιλη η καλλιέργεια ρυζιού

Λιγότερο υδρόφιλη από όσο πιστεύαμε έως τώρα, φαίνεται πως είναι η καλλιέργεια του ρυζιού. Ερευνητικό έργο που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης κατέδειξε ότι το προϊόν μπορεί να είναι εξίσου αποδοτικό και ποιοτικό, ακόμη και με μείωση κατά 25% ή και 50% του αρδευτικού νερού, που χρησιμοποιούν οι ορυζοκαλλιεργητές.

Παστέλι Ζευγολατιού

Στο ένθετο για τη Γεωργία μιλάμε και για το παστέλι του Ζευγολατιού Μεσσηνίας, που έχει ιστορία ενός αιώνα. Φτιαγμένο με αγνές πρώτες ύλες, αγάπη και μεράκι εξακολουθεί να κερδίζει όσους το δοκιμάσουν. Η αρχή έγινε πριν από 100 χρόνια όταν η οικογένεια Παπαδοπούλου το μοίραζε στο σταθμό των τρένων και ακόμη και οι διερχόμενοι επιβάτες το αγόραζαν, για να κάνει πιο γλυκιά και δυναμωτική τη διαδρομή τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις