ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Το τετράχρονο παιδί έφυγε από το σχολείο και περιπλανιόταν στο δρόμο – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για τις εκπαιδευτικούς

Αθώες ελλείψει δόλου κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δύο νηπιαγωγοί οι οποίες είχαν παραπεμφθεί κατηγορούμενες για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, από κοινού.

Οι δύο εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου της Λάρισας «υποχρεωμένες» όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο «για την ασφάλεια και την προστασία των νηπίων», για ελάχιστα λεπτά έχασαν από την επίβλεψή τους το 4χρονο αγοράκι το οποίο βρίσκοντας στη συνέχεια ανοιχτές τις πόρτες του νηπιαγωγείου, αλλά και την εξωτερική πόρτα του σχολικού συγκροτήματος βγήκε εκτός, με αποτέλεσμα «να περιπλανιέται αβοήθητο στον δρόμο και τελικά να μεταβεί σε ένα βιβλιοπωλείο», η ιδιοκτήτρια του οποίου ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. και η υπόθεση έλαβε αίσιο τέλος.

Το περιστατικό -σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλωθεί σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της 18ης Δεκεμβρίου 2019, όταν μετά την πρόβα της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, η νηπιαγωγός συνόδευε τα νήπια στις σκάλες για την αίθουσα. Ενώ λοιπόν τα άλλα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα, ο 4χρονος διέφυγε της προσοχής, κατέβηκε τη σκάλα βγήκε από την ξεκλείδωτη πόρτα του νηπιαγωγείου, όπως βγήκε στη συνέχεια και από τον αύλειο χώρο, αφού ήταν ξεκλείδωτη και εκείνη η είσοδος.

Ευτυχώς για όλους, λίγα λεπτά αργότερα η ιδιοκτήτρια γειτονικού βιβλιοπωλείου ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., με αστυνομικούς να μεταφέρουν τον 4χρονο στο σχολείο.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου και οι νηπιαγωγοί ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς οι οποίοι αποσαφήνισαν πως δεν επιθυμούσαν την ποινική δίωξη των εκπαιδευτικών, παρά μόνο να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για να μην επαναληφθεί. Σημειώνεται πως η είσοδος του σχολικού συγκροτήματος παρέμενε ανοιχτή με αφορμή Πρόγραμμα «Δια βίου μάθησης» στο οποίο φοιτούσαν ενήλικες «χωρίς σταθερό ωράριο παρακολούθησης» και γι’ αυτό θα έπρεπε να είχαν «ελεύθερη πρόσβαση».

Λόγο για τον οποίο η Διεύθυνση του σχολείου είχε αναφέρει στον Δήμο Λαρισαίων την ανάγκη μεταφοράς του προγράμματος. Τα ελλιπή μέτρα στο σχολικό κτίριο, επισήμαναν στις απολογίες τους και οι δύο νηπιαγωγοί, με την εισαγγελέα της έδρας να σημειώνει μεταξύ άλλων την ανάγκη λήψης μέτρων και να προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, ελλείψει δόλου, ενώ προηγήθηκε η κατάθεση μάρτυρα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώες τις δύο εκπαιδευτικούς.

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες