ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: «Παράδεισος» βιβλίου η πλατεία Ταχυδρομείου – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια της 23ης έκθεσης

Ευκαιρία για μια περιήγηση στον μαγικό χώρο του βιβλίου έχουν από σήμερα Παρασκευή οι Λαρισαίοι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου το απόγευμα εγκαινιάστηκε η 23 έκθεση βιβλίου του Συλλόγου Βιβλιοπωλών και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

«Ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς της Λάρισας ανοίγει και πάλι τις πύλες της, καλώντας μας να περιηγηθούμε και να ανακαλύψουμε τον συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων. Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, το βιβλίο παραμένει ένας μοναδικός τρόπος να μαθαίνουμε, να προβληματιζόμαστε, να διευρύνουμε του ορίζοντες των γνώσεών μας. Η έκθεση βιβλίου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, συμπληρώνει τα 23 χρόνια ζωής. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το θεσμό, ώστε να δυναμώσει περισσότερο και να αποτελέσει ένα δυναμικό κομμάτι στο πολιτιστικό ψηφιδωτό» δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Το βιβλίο δεν είναι μόνο καταναλωτικό αγαθό. Η έκθεση αυτή δεν είναι μία εμπορική έκθεση. Θέλουμε το βιβλίο να αποτελέσει μία συντροφιά, ένα αντικείμενο που μας συνοδεύει στο σπίτι, στην βόλτα μας, στη ζωή μας ολόκληρη» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης. Όπως είπε, με γνώμονα την ενίσχυση της σχέσης με το βιβλίο, γίνεται μια προσπάθεια διοργάνωσης πολλών παρουσιάσεων βιβλίων αλλά και τροποποίησης της έκθεσης προς την κατεύθυνση ενός φεστιβάλ βιβλίου.

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι το επόμενο Σάββατο 15 Ιουνίου, με ώρες: 10:00-14:00 και 18:00-23:00.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες