ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κλειστά δημοτικά και νηπιαγωγεία στη Λάρισα, Τετάρτη και Πέμπτη λόγω υψηλών θερμοκρασιών – Γερογιώκας: Καλώς αποφασίσαμε να λειτουργήσουν σήμερα (βίντεο)

Αναστολή λειτουργίας των σχολείων στη Λάρισα, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη στον δήμο Λάρισας λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι της Τρίτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας.

Μάλιστα τόνισε ότι θα υπάρξει από αύριο ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να δείχνει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, τόνισε: «Η θερμοκρασία σήμερα αυτή τη στιγμή είναι στους 38°C . Θεωρώ ότι καλώς αποφασίσαμε χθες να αφήσουμε σήμερα τα σχολεία να λειτουργήσουν, όμως, καθώς προβλέπεται ραγδαία αύξηση πάνω από 40°C, έχουμε αποφασίσει για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας να αναστείλουμε τη λειτουργία τους για την Τετάρτη και την Πέμπτη», δήλωσε ο κ. Γερογιώκας.

Όπως εξήγησε επίσης, δεν αποφασίστηκε η λειτουργία των σχολείων μέχρι τις 11:30 το πρωί, όπως συνέβη με περιφερειακές σχολικές μονάδες, καθώς θα δημιουργούσε αναστάτωση στους γονείς, οι οποίοι θα έπρεπε να παραλάβουν τα παιδιά τους στη μέση της ημέρας από το σχολείο.

Ανέφερε επιπλέον ότι τα σχολεία διαθέτουν ανεμιστήρες, αλλά όχι κλιματιστικά, όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να διευθετηθεί λόγω της συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας λόγω κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες