ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δικαστήρια Λάρισας: Διακόπηκε η δίκη για τον «Ιανό» – Ασφυκτική η ατμόσφαιρα στην αίθουσα (φωτό)

Για τις 27 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη για τον «Ιανό», όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων λόγω ασφυκτικών συνθηκών που προκαλούσε η έλλειψη κλιματισμού εντός της δικαστικής αίθουσας.

Κατηγορούμενοι της υπόθεσης είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και οκτώ ακόμη πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, ο τότε προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Κουτρομάνος, ο οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης, καθώς και στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Καρδίτσας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος «της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή».

 

Φωτό: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες