ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κουρέτας: «Πάνω από πενήντα εκατομμύρια για Υγεία και Επιχειρηματικότητα – Ενισχύονται με εξοπλισμό τα νοσοκομεία (φωτό – βίντεο)

Πάνω από πενήντα εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου αυτά να ενισχυθούν με ζωτικής σημασίας εξοπλισμό. Για τη χρηματοδότηση αυτή ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης, κ. Δημήτρης Κουρέτας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τον χώρο του Διοικητηρίου.

«Τα έργα», ανέφερε ο κ. Κουρέτας, «δεν έχουν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, όμως είναι σημαντικά. Θεωρώ ότι η προσφορά τους στις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές και κρίσεις που πέρασε η περιοχή, όπως ο Ιανός, τα Τέμπη και ο Ντάνιελ είναι μεγάλη. Τα νοσοκομεία είχαν ένα πολύ μεγάλο φορτίο και θεωρώ ότι σαν ελάχιστη βοήθεια θα πρέπει να βοηθήσουμε με κάποια έργα».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε έπειτα αναλυτικά στα παραπάνω έργα και τα ακριβή κόστη τους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι προμήθειες για το εργαστήριο της Παθολογικής Ανατομικής (660 χιλιάδες ευρώ), προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για την Εντατική Νοσηλεία Νεογνών (493 χιλιάδες ευρώ), μελέτη αναδιαρρύθμισης των χωρών αιμοδοσίας (35 χιλιάδες ευρώ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς και μελέτη και διαμόρφωση του χώρου για την αντικατάσταση του νέου ψηφιακού αγγειογράφιου της Επεμβατικής Νευρολογίας (300 χιλιάδες ευρώ), ενώ περίπου 12 εκατομμύρια θα διατεθούν για συνεργατικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα αφορούν την επιχειρηματικότητα.

«Είναι η πρώτη δόση, νομίζω ότι έχουμε κινηθεί πάρα πολύ γρήγορα, όσον αφορά τον τομέα της υγείας», σχολίασε ο κ. Κουρέτας. «Και για το Ογκολογικό περιμένουμε την πρόταση από την Ιατρική. Νομίζω ότι για πρώτο εξάμηνο αυτά είναι πολλά πράγματα. Είναι επιβεβλημένα και ο χώρος της υγείας το έχει ανάγκη».

Ο ίδιος στη συνέχεια σε δηλώσεις του σχετικά με την επαναλειτουργία του χώρου του ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, το οποίο πρόσφατα τέλεσε τα εγκαίνιά του, υπογράμμισε πως «χρειαζόμασταν αυτόν τον χώρο έτσι κι αλλιώς και θα παραμείνει σαν έναν χώρος για την πόλη, όπου θα γίνονται κάποιες εκδηλώσεις και καλώς το Πανεπιστήμιο το αποφάσισε. Τώρα γίνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η πρόσβαση».

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεo: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες