ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Η διαχείριση συμβάντων μαζικών απωλειών στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (φωτό – βίντεο)

Μια σημαντική εκδήλωση με θέμα “Νοσοκομειακή Διαχείριση Συμβάντων Μαζικών Απωλειών” διοργάνωσε ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σήμερα , το πρωί της Πέμπτης στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης, η οποία απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας, διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων, στελέχη τοπικών αρχών, και φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο να φέρει κοντά επαγγελματίες της υγείας, ειδικούς στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, θεσμικούς φορείς και τοπικές αρχές για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω σε ένα από τα πιο απαιτητικά και σημαντικά θέματα της δημόσιας υγείας.

Οι στόχοι της εκδήλωσης μεταξύ άλλων στράφηκαν γύρω από την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις τελευταίες εξελίξεις και πρακτικές στη διαχείριση συμβάντων μαζικών απωλειών, παρουσιάσεις και συζητήσεις από ειδικούς με πλούσια εμπειρία στον τομέα, ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ νοσοκομείων, τοπικών αρχών, και άλλων φορέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων.

Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν σε στρατηγικές διαχείρισης κρίσεων και ανάλυση των πρωτοκόλλων που πρέπει να εφαρμοστούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κατανομή πόρων και τεχνικές για την αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων κατά τη διάρκεια συμβάντων μαζικών απωλειών, περίθαλψη τραυματιών και μεθοδολογίες για την γρήγορη και αποτελεσματική παροχή ιατρικής φροντίδας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, τόνισε: «Είναι πολύ καλή η στιγμή που γίνεται αυτή η εκδήλωση. Συνήθως οι κρίσεις που δημιουργούνται, πάντα παραμένουν κρίσεις αν δεν προσπαθήσουμε να τις μετεξελίξουμε σε κάτι πιο γόνιμο. Οι τελευταίες καταστροφές στη Θεσσαλία είναι μηνύματα της αλλαγής που γίνεται στο κλίμα».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης Ηρακλής Γερογιώκας (εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο που απουσιάζει στο εξωτερικό), υπογράμμισε: «Το γενικό αίσθημα είναι ότι στις τελευταίες κρίσεις ανταποκρίθηκε το προσωπικό πάρα πολύ καλά. Εννοείται υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Το συναίσθημα και η ανθρωπιά δεν μας λείπουν. Τέτοιες ημερίδες μόνο καλό μπορουν να κάνουν. Κάνω και ένα κάλεσμα να βγουμε στην κοινωνία και να κάνουμε δράσεις, έτσι ώστε να προσφέρουμε στο λαό της Λάρισας, περιμένω να συντονιστούμε και να κάνουμε πολλά πράγματα».

Ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης, καθηγητής Ιολογίας και Ιογενών νοσημάτων και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σημείωσε: «Συγχαρητήρια γι’ αυτή την εκδήλωση. Από τα περιστατικά που έχουμε ζήσει, γίναμε σοφότεροι, αλλά ελπίζω να μην ζήσουμε τέτοια περιστατικά ξανά. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, έτσι ώστε αν προκύψει κάτι, να το αντιμετωπίσουμε».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες