ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Φορείς απεξάρτησης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (φωτό – βίντεο)

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων της Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους και «συναντιούνται» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους.

Έτσι, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  – ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ ΈΞΟΔΟΣ, η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) ΟΚΑΝΑ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ βρέθηκαν πλατεία Ταχυδρομείου, απέναντι από το κτίριο της Ιατρικής, από το πρωί της Παρασκευής, με στόχο την ενημέρωση των Λαρισαίων, αναφορικά με τις εξαρτήσεις και τις επιλογές απεξάρτησης.

«Όλοι οι φορείς που ασχολούμαστε με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάρτησης στη Λάρισα δίνουμε ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που είναι κανονικά στις 26 Ιουνίου, για να δούμε τι επιλογές έχει κάποιος για την απεξάρτηση στη Λάρισα», δήλωσε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, κ. Ειρήνη Κουφάκη.

«Είναι σημαντική για εμάς η σημερινή μέρα, γιατί υλοποιείται το “μαζί”. Αποφασίσαμε αυτή την κοινή δράση ακριβώς για να δείξουμε στους πολίτες της Λάρισας στο σημαίνει πρόληψη και γίνεται με όλη την καλή διάθεση», σημείωσε η κοινωνιολόγος του ΚΕΘΕΑ Εξοδος, κ. Ευαγγελία Νταφούλη.

«Είναι μια πολύ καλή αφορμή η σημερινή εκδήλωση για να μας γνωρίσει ο κόσμος και να πληροφορηθεί για ένα ζήτημα εξάρτησης. Η εξάρτηση δεν είναι κάτι εννιαίο, αλλάζει με τα χρόνια και, ως εκ τούτου, τα προγράμματα πρέπει να προσαρμόζονται σε καινούργια δεδομένα και καινούργιες ανάγκες», ανέφερε ο κοινωνικός λειτουργός και υπεύθυνος του προγράμματος προαγωγής αυτοβοήθειας Λάρισα, κ. Κώστας Γκαϊφύλλιας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα όλοι οι φορείς μαζεμένοι μετά από πολλά χρόνια. Καλούμε τον κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα, να απευθυνθεί σε αυτές τις δομές, γιατί πραγματικά θα βρει βοήθεια και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του», τόνισε η ψυχολόγος της μονάδας ολοκληρωμένης θεραπείας εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, κ. Ειρήνη Κωνσταντούλα.

Επίσης, το περίπτερο των φορέων θα βρίσκεται και στο Φεστιβάλ Πηνειού, από τις 18:00 έως τις 21:00.

Δείτε φωτογραφίες:

    

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες