ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τίμησαν με λαμπρότητα την εορτή της Αγίας Τριάδας οι Φιλιππουπολίτες – Πλήθος Λαρισαίων στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι (φωτό – βίντεο)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν απόψε το βράδυ της Δευτέρας οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Τριάδας στη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα. Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, συνεχίζοντας την παράδοση των προγόνων προσφύγων από την Ανατολική Ρωμυλία, διοργάνωσε και φέτος τριήμερες τιμητικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του αντίστοιχου πανηγυριού, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, στην Αλησμόνητη Πατρίδα, την Ανατολική Ρωμυλία-Βόρεια Θράκη.

Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία μετά κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και το απόγευμα έλαβε χώρα ο Μεθεόρτιος πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ τις θρησκευτικές εκδηλώσεις σκολούθησαν οι παρουσιάσεις των χορευτικών τμημάτων της Λέσχης και το μεγάλο γλέντι υπό τους ήχους των παραδοσιακών ορχηστρών με τη Δημοτική Ορχήστρα του Κώστα Δεδούση.

«Η γεμάτη πλατεία και σήμερα και τις προηγούμενες μέρες δείχνει την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος, ενώ στη συνέχεια συνεχάρη φορείς και συλλόγους που εργάστηκαν για την υλοποίησή του.

«Τους τελευταίους μήνες η πόλη μας, η περιοχή μας, η Θεσσαλία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ, υπέστη μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία κι όμως, όλοι μαζί αντέξαμε. Η πολιτεία στάθηκε στο πλευρό του κόσμου», τόνισε με τη σειρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστος Κέλλας.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες