ΛΑΡΙΣΑ

θερμική αστάθεια με μπόρες και στην πορεία έντονος καύσωνας: Πότε έρχονται τα 45άρια – Τι λένε οι καιρικές εκτιμήσεις του Λαρισαίου αναλυτή Θ. Χατζηγρίβα

Για μπόρες αλλά και έντονο καύσωνα μικρής διάρκειας κάνει λόγο ο Λαρισαίος προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας για το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικότερα αναφέρει τα εξής:

«Είχαμε πει σε προηγούμενες αναρτήσεις ότι η ζέστη δεν θα μας αφήσει εύκολα.

Βέβαια από την Τρίτη έως και την Παρασκευή τα κέντροβόρεια κυρίως τμήματα της χώρας θα πάρουν μια σχετική ανάσα, μιας και η θερμική αστάθεια που θα επικρατεί θα δίνει κάποιες τοπικές βροχές, μπόρες η καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας, και με ταυτόχρονη πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας κατά την ώρα εκδήλωσης αυτών.

Τυχερές περιοχές θα είναι ο εσωτερικός ορεινός όγκος της χώρας, η δυτική και κεντρική Μακεδονία ,συμπεριλαμβανομένης και της Χαλκιδικής, πολύ τοπικά πέριξ ορεινών όγκων περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας κυρίως Θεσσαλίας, και σε κάποιες περιπτώσεις και της υπόλοιπης, εκτός Σποράδων, και ίσως κάποια ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς, και ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου.

Βέβαια μιλάμε για αστάθεια, οπότε και δεν θα υπάρχει κάτι εκτεταμένο, παρά σε τοπικά μόνο επίπεδα μπορεί να βρέχει έξω από το σπίτι μας και στον κρεοπώλη στη γωνία να έχει ήλιο…)

Μόνο η ερχόμενη Παρασκευή με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι θα έχει κάποια περισσότερα φαινόμενα στις ίδιες περιοχές, και κυρίως σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (συμπεριλαμβανομένης Χαλκιδικής), όπου τοπικά θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες , χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια.

Η θερμοκρασία όλες τις άνω ημέρες μέχρι και την Παρασκευή θα παρουσιάζει πτώση, με τιμές γύρω στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα βορειότερα, και τοπικά στα νότια δύο βαθμούς παραπάνω. (Κατά μέσω όρο)

Δυστυχώς όμως, από το Σάββατο σταδιακά, αλλά σχετικά γρήγορα η θερμοκρασία εκ νέου θα ανέβει αρκετά, δίνοντας τιμές στις ευπαθείς περιοχές κυρίως την Κυριακή κοντά στους 38 με 40 βαθμούς, και με νέα αισθητή άνοδο στην πορεία, τμηματικά από τον νέο μήνα, φτάνοντας σταδιακά ακόμη και τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα που δέχονται την επιρροή του λίβα, όπως Θεσσαλία, και ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της δυτικής Εύβοιας, και τμημάτων της Αττικής.

Φυσικά υψηλές θερμοκρασίες θα υπάρχουν σχεδόν παντού.

Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω γιατί δεν είναι ξεκάθαρα τα πράματα, φαίνεται όμως ότι το έντονο κύμα ζέστης δεν θα κρατήσει αρκετές ημέρες, με πρόσκαιρη υποχώρηση.

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο, εύχομαι να περάσουν όμορφα όσοι έχουν άδειες, και να χαρούν τα μπάνια τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες