ΚΟΣΜΟΣ

EE: Έκτακτη συνεδρίαση της Ενεργειακής Κοινότητας για τη συνέχιση της έρευνας σχετικά με το μπλακάουτ της 21ης ​​Ιουνίου

Η Ενεργειακή Κοινότητα, το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης για το περιστατικό στις γραμμές μεταφοράς που έστειλε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και εν μέρει της Κροατίας στο χάος στις 21 Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης 80 εκπρόσωποι από τις πληγείσες χώρες καθώς και μέλη της ευρωπαϊκής εταιρείας μεταφοράς ενέργειας, η οποία είναι εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία για την έρευνα που θα διαρκέσει έξι μήνες.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τα ευρήματα και αντάλλαξαν πληροφορίες για πιθανές αιτίες που οδήγησαν στο περιστατικό, το οποίο άφησε εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επικεντρώθηκαν επίσης στην ανάγκη ενισχυμένης διασυνοριακής περιφερειακής συνεργασίας και συντονισμού, καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: Top Albania Radio

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις