ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε παγκόσμιους χορευτικούς «ρυθμούς» η Λάρισα: Κατάμεστο το Κηποθέατρο για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτό – βίντεο)

Στους ρυθμούς των χορών του κόσμου και της Ευρώπης βρέθηκε απόψε το βράδυ της Τετάρτης η Λάρισα με το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής παράδοσης Λάρισας (ΦΙΛΠΑ) στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, με τη συμμετοχή έξι χωρών από όλο τον κόσμο και αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή εκδήλωση παραδοσιακού πολιτισμού στην πόλη μας.

Πρόκειται για ένα αξέχαστο διήμερο ταξίδι πολιτισμικών εμπειριών και διασκέδασης με χορούς και μουσικές του κόσμου και πιο συγκεκριμένα τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα με τον Σύλλογο ΦΙΛΠΑ, που παρουσίάζει χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία.

Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου συμμετείχαν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια συνεπαίρνουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.

«Η επιτυχία του Φεστιβάλ φαίνεται από το πόσο γέμισε το θέατρό μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος. «Αυτό δείχνει μια πόλη που έχει δίψα για πολιτισμό, εκδηλώσεις, δράση και είναι κάτι που θέλει η δημοτική μας αρχή, η εξωστρέφεια της πόλης. Είναι κάτι που δουλεύουμε συστηματικά, με πρόγραμμα και υλοποιούμε βήμα-βήμα».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας στον χαιρετισμό του συνεχάρη τη διοίκηση και τους χορευτές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, η οποία, όπως τόνισε «αγκαλιάστηκε από πάρα πολλούς Λαρισαίους και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που έγινε θεσμός, για αυτό και με χαρά η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και θα στηρίζει κάθε χρόνο αυτή την εκδήλωση».

Χθες, Τρίτη 25 Ιουνίου έγινε η έναρξη του φεστιβάλ, με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν χορευτικά οι ομάδες, καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου ακολούθησε μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

 

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες