ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Σημαντική στήριξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο όρος Μαυροβούνι

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου, Κερασιάς και Καναλίων, βρίσκει ακόμη μία σημαντική στήριξη, στον αγώνα της κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή Κάρλα – Μαυροβούνι – Β. Πηλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/06/2024 στο νέο Περιφερειακό Κτίριο της Θεσσαλίας στην Λάρισα, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής. Την αρχή την έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάσος Τσιαπλές με ανακοίνωση του θέματος. Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρύσα Τσαγανού σημείωσε ότι είχε ήδη συμπεριληφθεί προς συζήτηση το θέμα, προφανώς λόγω ενεργειών της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας κ. Άννας – Μαρίας Παπαδημητρίου.

Μετά την τεκμηριωμένη κατάθεση των απόψεων της Επιτροπής με την επίδειξη των σχετικών εγγράφων, τον λόγο έλαβαν αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι ένθερμα υποστήριξαν τις απόψεις της Συντονιστικής Επιτροπής.   Από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης, πέραν του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημητρίου Κουρέτα, μίλησαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας για το Περιβάλλον κ. Φώτης Λαμπρινίδης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ντίτορας. Από την παράταξη «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» μίλησε ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, καθώς και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολύνδρινη. Στη συζήτηση κατάθεσε την αρνητική του άποψη για την εγκατάσταση και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Χαυτούρας.

Μετά από τη θετική εξέλιξη της ομόφωνης απόφασης όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου η Συντονιστική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ικανοποίηση της για την εν λόγω απόφαση, αλλά και την αισιοδοξία της για την επιτυχή έκβαση του αγώνα της. Δηλώνει ακόμη, ότι δεν είναι αντίθετη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, είναι όμως αντίθετη με τη λάθος, μη τεχνοκρατική και ανεξέλεγκτη χωροθέτηση αυτών των μορφών ενέργειας. Η παρούσα απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αποδεικνύει ότι η ενιαία φωνή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνίας των πολιτών, με τους Φορείς και τους Συλλόγους, σε σοβαρά περιφερειακά θέματα, ενισχύουν και δυναμώνουν τα δίκαια αιτήματα προς την κεντρική εξουσία. Για το λόγο αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεχίσει την ενημέρωση, προκειμένου η στήριξη εντός του νομού να είναι καθολική”.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Σωτήριος Γκανάτσιος, Ελένη Παπαδημητροπούλου, Νικόλαος Λεφούσης, Ελένη Περγάντου και Ηλίας Τσιούκας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες