ΚΟΣΜΟΣ

Τα κλειδιά του Ν10 στον Στάρμερ δείχνει νέα δημοσκόπηση — Το τελευταίο ντιμπέιτ

Επτά στους δέκα Βρετανούς δεν συμπαθούν το Συντηρητικό Κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση – βόμβα που ουσιαστικά παραδίδει τα κλειδιά για το Νο 10 στον Σερ Κιρ Στάρμερ.

Λονδίνο — Ανταπόκριση Νατάσα Καντζάβελου

Η έρευνα της Ipsos για την εφημερίδα Evening Standard έδειξε ότι το 41 % των ψηφοφόρων στη χώρα πιστεύει ότι ο ηγέτης των Εργατικών είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, από το 33% που ήταν τον Μάιο. Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επισης ότι το 83% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση, το χειρότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ τόσο κοντά σε εκλογές, και πολύ υψηλότερο από το 64% που είχε σημειωθεί στην  κυβέρνηση Κάλαχαν το 1979 μετά τον Χειμώνα της Δυσαρέσκειας.

Η εικόνα κατολίσθησης για τους Συντηρητικούς επιβεβαιώνεται, καθώς συγκεντρώνουν μόλις 19% και πέφτουν τέσσερις μονάδες με τους Εργατικούς να βρίσκονται στο 42%, κάτω κατά μία μονάδα, αλλά ακόμα κρατούν το προβάδισμα των 23 μονάδων. Το Reform UK του Φάρατζ έχει εκτιναχθεί από το 9% στο 15%, με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να σημειώνουν άνοδο 3 μονάδων στο 11 και τους Πράσινους να υποχωρούν δύο μονάδες στο 7% .

Τελευταίο ντιμπέιτ

Ωστόσο, το τελευταίο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ, με τον Ρίσι Σούνακ και τον Σερ Κιρ Στάρμερ να αναμετρώνται για τελευταία φορά πριν τις εκλογές. Η συζήτηση διάρκειας 75 λεπτών θα ξεκινήσει τις 8:15 τοπική ώρα  και θα περιλαμβάνει ερωτήσεις από τους ψηφοφόρους, ζωντανά στο BBC iPlayer και στο BBC One. 

Οι Συντηρητικοί διεξάγουν μια άκρως αμυντική προεκλογική εκστρατεία, με τον Ρίσι Σούνακ να επισκέπτεται περιοχές όπου το κόμμα του είχε άνετες νίκες στο παρελθόν, σύμφωνα με ανάλυση του BBC. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει εκστρατεία σε περιφέρειες όπου οι Συντηρητικοί είχαν μεγάλες πλειοψηφίες στις τελευταίες εκλογές, με διαφορές άνω των 20.000 ψήφων. Πρόσφατα, αυτές περιλάμβαναν το Grantham and Bourne (22.393 ψήφοι ή 46% των ψήφων) και το Torridge and Tavistock (22.899 ψήφοι ή 42%). Οι ηγέτες των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχουν επίσης κάνει εκστρατεία σε περιοχές όπου οι Συντηρητικοί κέρδισαν το 2019, συχνά με μεγάλο περιθώριο νίκης. Οι επισκέψεις των ηγετών σε διάφορες περιοχές υποδηλώνουν τις στρατηγικές προτεραιότητες των κομμάτων ενόψει των εκλογών.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις