ΛΑΡΙΣΑ

Εμπορική Συμμαχία: Αλλάζουμε μοντέλο – Πάμε μπροστά: Οι υποψήφιοι 

Αναφορικά με τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, η παράταξη Εμπορική Συμμαχία, επισημαίνει τα εξής:

Στις 3 και 4 Ιουλίου 2024 θα εκλέξουμε το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, του ιστορικότερου επαγγελματικού σωματείου της πόλης μας κι από τα ιστορικότερα της χώρας μας.

Σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία συμμετέχουμε ως ένας  νέος συνδυασμός εμπόρων κι επιχειρηματιών, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας, με την προσδοκία να διοικήσουμε τον σύλλογό μας για την επόμενη τριετία.

Ως νέος συνδυασμός, κατ’αρχάς οφείλουμε εκθέσουμε το όραμά μας και τις βασικές μας αρχές, σε ό,τι αφορά στον τρόπο άσκησης της διοίκησης, όπως εμείς τον οραματιζόμαστε και όπως θα τον εφαρμόσουμε την επομένη των εκλογών.

Είμαστε όντα πολιτικά και όχι κομματικά, με ενεργό συμμετοχή στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας. ‘Ανθρωποι νέοι που δημιούργησαν τις δικές τους επιχειρήσεις ή συνεχίζουν τις επιχειρήσεις των γονιών τους και συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συλλογικές διαδικασίες, αλλά και παλιότεροι που έχουν συμμετάσχει και συνεχίζουν να συμμετέχουν σε επιχειρηματικούς φορείς.

Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εδώ και χρόνια πληρώνουμε δυσανάλογο των δυνατοτήτων μας τίμημα, ήδη από το 2010 και μετά. Ειδικά οι μικρές ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις βάλλονται καθημερινά από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που αποτέλεσμα έχουν τα συνεχή λουκέτα, με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Ξεκάθαρα βρισκόμαστε  εκτός των κεντρικών σχεδιασμών. Η τεκμαρτή φορολόγηση που φέτος θα εφαρμοστεί, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

Γι’αυτό κι εμείς ως ενεργοί επιχειρηματίες και προπάντων ως ενεργοί πολίτες, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στα όργανα του συλλογικού μας φορέα, στοχεύοντας μέσα απ’ τη συμμετοχή μας αυτή να συμβάλλουμε στην ανάδειξη και , κυρίως, στην επίλυση των κοινών μας προβλημάτων, αλλά και στην προσπάθεια ώθησης προς τα εμπρός της μικρής ελληνικής επιχείρησης, αυτής που χρόνια τώρα αποκαλείται ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.

Πεποίθησή μας είναι πως η δύναμη των πολλών μπορεί να οδηγήσει στα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα, διαχρονικά, το μοντέλο που ακολουθήθηκε στη διοίκηση του φορέα μας, αλλά και των επαγγελματικών φορέων γενικότερα, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προεδροκεντρικό. Αυτό ακριβώς το μοντέλο φιλοδοξούμε να αλλάξουμε, προτάσσοντας την ομαδικότητα και τη συλλογική δουλειά. Για μας ο Πρόεδρος είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων. Φιλοσοφία μας είναι, ότι η επιτυχία  οφείλεται  στη συμμετοχικότητα και την κοινή δράση.

Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις διαδικασίες, να φέρουμε τα μέλη πιο κοντά στο Σύλλογο, να τα κάνουμε συμμέτοχους στη διοίκηση του φορέα, να ακούσουμε τη γνώμη τους, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, τα παράπονα και, κυρίως, τις προτάσεις τους.

Βασικές μας προτεραιότητες και δεσμεύσεις:

Καθιέρωση ανοιχτών διευρυμένων συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ελεύθερη συμμετοχή όλων των συναδέλφων

Λειτουργία θεματικών ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και απλών μελών του Συλλόγου

Διενέργεια γενικών συνελεύσεων δύο φορές το χρόνο (της τακτικής το πρώτο τρίμηνο του έτους και μιας έκτακτης στις αρχές του Φθινοπώρου) κι εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν, περισσότερων

Ανάρτηση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μαζί με σύνοψη πρακτικών, ώστε το κάθε μέλος να γνωρίζει τη λειτουργία του οργάνου διοίκησης του φορέα

Συγκρότηση μόνιμων επιτροπών με τη συμμετοχή εκπροσώπων άλλων επαγγελματικών οργανώσεων κι επιστημονικών φορέων για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος

Ορισμός υπευθύνων  για κάθε εμπορικό δρόμο για θέματα που άπτονται της λειτουργίας της εμπορικής αγοράς της πόλης, με στόχο την ταχύτερη ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

 Ούτε τέλειοι είμαστε, ούτε τα γνωρίζουμε όλα. Γι’ αυτό ακριβώς δε ζητάμε απλώς τη στήριξη και την ψήφο σας απλώς για να εκλεγούμε στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά την ενεργό σας συμμετοχή, ώστε να συνδιαμορφώσουμε και να συναποφασίσουμε το κοινό μας μέλλον, στη βάση των τεσσάρων βασικών αρχών που ενστερνιζόμαστε και προτάσσουμε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ – ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ – ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Σ’ αυτὀ το ταξίδι που στις 3 και 4 Ιουλίου ξεκινάει, ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας, ισότιμα, ενεργά, δυναμικά, μαζικά.

Στις 3 & 4 Ιουλίου ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΤΕΛΟ. Στις  3 & 4  Ιουλίου πάμε το σύλλογό μας ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Οι υποψήφιοι της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ
1 Αβραμίδης Ιωσήφ του Παύλου
2 Βαγενάς Ιωάννης του Νικολάου
3 Γελαδάρης Θεοφάνης του Παναγιώτη
4 Γιαννακόπουλος Αθανάσιος του Σωτηρίου
5 Γκουντόπουλος Γρηγόριος του Αχιλλέα
6 Δημοβέλης Ελευθέριος του Γεωργίου
7 Καγκελάρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
8 Καραϊσκος Δημήτριος του Παναγιώτη
9 Μαργαρίτης Αθανάσιος του Γεωργίου
10 Παλάκα Βάια του Χρήστου
11 Παπαλίτσας Χρήστος του Ταξιάρχη
12 Ράμμος Κωνσταντίνος του Βασιλείου
13 Σίνης Ιωάννης του Σωτηρίου
14 Στατήρη Ελένη του Γεωργίου
15 Σφόρτσας Τηλέμαχος του Ιωάννη
16 Τσουκαλάς Κωνσταντίνος του Νικολάου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ
1 Καραγεώργου-Σίνη Σταυρούλα του Γεωργίου
2 Παπαιωάννου Βασίλειος του Γεωργίου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΜΕΘ
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ
1 Αβραμίδης Ιωσήφ του Παύλου
2 Βαγενάς Ιωάννης του Νικολάου
3 Γελαδάρης Θεοφάνης του Παναγιώτη
4 Γιαννακόπουλος Αθανάσιος του Σωτηρίου
5 Γκουντόπουλος Γρηγόριος του Αχιλλέα
6 Γκουσγκούνης Δημήτριος του Θεοχάρη
7 Δημοβέλης Ελευθέριος του Γεωργίου
8 Καγκελάρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
9 Καραϊσκος Δημήτριος Παναγιώτης
10 Μαργαρίτης Αθανάσιος του Γεωργίου
11 Παλάκα Βάια του Χρήστου
12 Παπαλίτσας Χρήστος του Ταξιάρχη
13 Ράμμος Κωνσταντίνος του Βασιλείου
14 Σίνης Ιωάννης  του Σωτηρίου
15 Στατήρη Ελένη του Γεωργίου
16 Τσιαπλές Γεώργιος του Βάιου
17 Τσουκαλάς Κωνσταντίνος του Νικολάου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες