ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θετικό το «ταμείο» του Larissa Coffee Show – «Ένα βήμα που πάει τη Λάρισα πιο μπροστά, θα γίνουν πολλά ακόμη βήματα…» είπε ο Θ. Μαμάκος

Ως ένα βήμα που πάει τη Λάρισα πιο μπροστά, ενόψει πολλών ακόμη βημάτων, χαρακτήρισε το Larissa Coffee Show, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, για τον απολογισμό της εκδήλωσης που έγινε για πρώτη φορά πριν από λίγες εβδομάδες.

Μία συνεδρίαση που τα είχε όλα, αντεγκλήσεις, διαφωνίες, υψηλούς τόνους, αλλά και την πλειοψηφική άποψη πως μπορεί να μετεξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη με πολλαπλά οφέλη.

«ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Η συζήτηση «άναψε» από πολύ νωρίς, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Δεληγιάννης κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι καθυστέρησε να δώσει την εισήγηση για το θέμα και πως την έδωσε αφότου υπήρξε δική του παρέμβαση με επιστολή στο προεδρείο, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκου, ο οποίος υπενθύμισε πως ο απολογισμός του Πάρκου των Ευχών του 2022, έγινε τον Φεβρουάριο του 2023 χωρίς εισήγηση! Μάλιστα όλα αυτά λέγονταν όσο ο Δήμαρχος είχε στα χέρια του μία λευκή κόλλα χαρτιού, για να παραπέμψει στην απουσία εισήγησης.

Και στη συνέχεια είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον κ. Δεληγιάννη: «Πόσες φορές στη θητεία σας έγινε απολογισμός; Για την πολιτιστική πρωτεύουσα δεν έγινε, για το πάρκο των ευχών την πρώτη φορά έγινε μετά από δύο χρόνια και πέρυσι έγινε χωρίς εισήγηση. Για το παζάρι δεν υπήρξε ποτέ απολογισμός. Κι έρχεται τώρα μία δημοτική αρχή που στους πέντε μήνες που διοικεί δημιουργεί ένα θεσμό εκ του μηδενός και σε 30 μέρες από την ολοκλήρωσή του κάνει τον απολογισμό. Αν εσείς το έχετε κάνει αυτό πείτε το γιατί εγώ δεν το θυμάμαι…»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος σημείωσε μεταξύ άλλων πως η μαζική συμμετοχή ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες… Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δεν υπάρχει καμία σκιά… Ενοχλήθηκαν κάποιοι από το coffee show. Πείραξε η ανταπόκριση του κόσμου, η επιτυχία του εγχειρήματος, η παρουσία της Λάρισας σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας;… Υλοποιήσαμε μία προεκλογική μας δέσμευση μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα πέντε μηνών…»

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική μιζέρια» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι μίζερο πολιτικά να αναζητάς δευτερεύουσες αιτίες για να διαφωνήσεις από ανάγκη και όχι γιατί το πιστεύεις».

«Είναι ένα βήμα που πάει τη Λάρισα πιο μπροστά, θα γίνουν πολλά ακόμη βήματα… Έγινε ένα καλό βήμα το οποίο όλοι μαζί μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο τα επόμενα χρόνια» είπε ο κ. Μαμάκος.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Κάνοντας τον απολογισμό, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας κ. Φώτης Τζατζάκης έκανε λόγο για μία «προσπάθεια πενταετίας να καταστήσουμε την πόλη μας δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό».

Πρόσθεσε δε, πως «φέρνουμε έναν πλήρη απολογισμό σε 30 ημέρες με πλήρη οικονομικά στοιχεία. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει εάν ήταν διαφανές και σύννομο. Είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή».

Ζήτησε «να κριθεί η επένδυση που κάναμε τον πρώτο χρόνο, στο τέλος μίας πενταετούς θητείας από τους Λαρισαίους πολίτες και τους Λαρισαίους επιχειρηματίες».

«Καλούμε όλη την πόλη κι εσάς να μας στηρίξετε ώστε αυτός ο θεσμός να πάει καλύτερα» κατέληξε ο κ. Τζατζάκης.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Σχολιάζοντας καθ’ αυτού την εκδήλωση, ο κ. Δεληγιάννης μίλησε για «δύο πολύ καλές συναυλίες και έναν dj που ήταν εξαιρετικός… Αυτό από μόνο του δείχνει μία πολύ καλή επιλογή προσώπων και καλλιτεχνών, δεν είμαι σίγουρος αν συνδέεται άμεσα με την ιστορία του καφέ.

Εδώ κρίνεται η Δημοτική Αρχή με το αν συνέδεσε τα event με το εάν θέλει να αναδείξει τον καφέ. Ποιο είναι το αφήγημα… Πώς συνδέεται με τον πολιτισμό, πώς συνδέεται με τους ανθρώπους, αν είναι απλά μία διαδικασία που εθίζουμε τον κόσμο σε μία λογική από παλιά «the city that never sleeps»…»

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

«Συζητάμε σε ένα χρονικό πλαίσιο που η ακρίβεια τσακίζει, που η τιμή στον καφέ αυξάνεται… Στο πλαίσιο όπου γίνονται συζητήσεις σε έναν ανώριμο βαθμό για την επιβολή φόρου της «αμαρτίας» που είναι ένας επιπλέον ΦΠΑ πάνω σε είδη που είναι βλαβερά για την υγεία…» είπε μεταξύ άλλων ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αριστείδης Λαμπρούλης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες