ΛΑΡΙΣΑ

16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας: «Υιοθετώντας καινοτόμες μεθόδους για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών» (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο “Mindfulness and Well-being in the Classroom: Creating a Positive Learning Climate” στο Trinity College του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία. Το σεμινάριο, το οποίο διεξήχθη από τις 16 έως τις 22 Ιουνίου 2024, έφερε κοντά εκπαιδευτικούς από 14 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, με στόχο την καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας και της ευεξίας στην τάξη.

Η κ. Παναγιώτα Δραγατογιάννη, Διευθύντρια του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και η κ. Παρασκευή Μπελόγια, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου, συμμετείχαν ενεργά στο σεμινάριο και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες που θα υιοθετήσουν στην καθημερινή διδασκαλία τους. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο: “Empowering Quality Education through Inclusiveness, Innovation, Technology and Internationalisation” το οποίο υλοποιείται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν: Την έννοια της προσοχής και τον ρόλο της στην ευεξία, τις διαστάσεις της ευημερίας και την επίδραση των αντιλήψεών μας στην πραγματικότητα, πρακτικές τεχνικές για την καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας και της αυτοσυγκέντρωσης, στρατηγικές για τη διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, την αξία της τέχνης και της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση, τον ρόλο της φύσης και της υπαίθρου στην ευεξία, καθώς και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που προάγουν την ενσυνειδητότητα και την ευεξία στην τάξη.

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας δεσμεύεται να προσφέρει στους μαθητές του ποιοτική εκπαίδευση σε ένα περιβάλλον που προάγει την ευεξία και την ψυχική υγεία. Η συμμετοχή στο σεμινάριο “Mindfulness and Well-being in the Classroom” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες