ΛΑΡΙΣΑ

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Τυρνάβου: “Στις φετινές εκλογές  του εμπορικού συλλόγου αλλάζουμε σελίδα”

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Τυρνάβου, σχετικά με τις εκλογές στον σύλλογο, αναφέρει τα εξής:

“Στις φετινές εκλογές  του εμπορικού συλλόγου αλλάζουμε σελίδα .  Ψηφίζουμε  Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων

Ø  Ενάντια στη φοροληστεία, την ακρίβεια που καλπάζει στο σπίτι και στο µαγαζί. Για τις ατέλειωτες ώρες εργασίας χωρίς αντίκρισµα, τα χρέη που αυξάνονται.
Ø  Ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που µας αναγκάζουν να βάζουµε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία, την εκπαίδευση των παιδιών µας, χωρίς  καμία προστασία σε περίπτωση ασθένειας ή επαγγελµατικού ατυχήµατος.

Ø  Ενάντια στην ανύπαρκτη προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Για τις πυρκαγιές, τις πληµµύρες στη Θεσσαλία, για το έγκληµα των Τεµπών και την προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών.

Και στην κρίση και στην ανάπτυξη, η πολιτική τους έχει χαµένους και κερδισµένους

§  Από τη µια:

200.000 επιχειρήσεις έκλεισαν την προηγούµενη δεκαετία, στην πλειοψηφία τους µικρές ατοµικές, οικογενειακές, οι αυτοαπασχολούµενοι χωρίς προσωπικό µειώθηκαν κατά 120.000.

Το 30,6% των επαγγελµατιών έχει µία καθυστερούµενη οφειλή, 1 στις 2 επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό δηλώνει µείωση τζίρου για το ‘23 σε χρονιά γενικευµένης ακρίβειας σε Ενέργεια, πρώτες ύλες, εµπορεύµατα, νοίκια.

§  Ενώ από την άλλη:

Τα κέρδη προ φόρων 500 επιχειρηµατικών οµίλων κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ, 20 δισ. ευρώ το 2022!Τα καθαρά κέρδη των εισηγµένων στο Χρηµατιστήριο έφτασαν στα 11 δισ. το 2023, των συστηµικών τραπεζών άγγιξαν τα 4 δισ.!

Καταρρίπτεται ο µύθος ότι οι αυτοαπασχολούµενοι θα “ευηµερούν” σε µια οικονοµία µε θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης, συνυπάρχοντας “αρµονικά” µε την κυριαρχία των µονοπωλίων.

Σήμερα γίνεται πιο φανερό ότι πρέπει να αλλάξει η ρότα που έχει πάρει ο εμπορικός σύλλογος  Τυρνάβου

Χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές που θα αγωνίζονται με εμάς για εμάς, και όχι αξιόπιστους συνομιλητές των μεγάλων επιχειρήσεων που θα  συνεχίσουν να  κοροϊδεύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε για την επιβίωσή μας .

Η διεκδίκηση ,η απαίτηση για ανακούφιση  των μικρών εμπόρων είναι μακριά από τις επιδιώξεις, τις πρακτικές της απερχόμενης διοίκησης του εμπορικού συλλόγου.

Ήρθε η ώρα να περάσει ο σύλλογος στην ζωή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.  Να γίνει ο εμπορικός σύλλογος πόλος οργανωμένης συλλογικής δράσης και διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων μας ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει.Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να βάλουμε το λιθαράκι μας στην αλλαγή συσχετισμών  στον Ε.Σ αλλά και στα 2οβάθμια και 3οβάθμια όργανα των εμπόρων (ΟΕΣΘ-ΕΣΕΕ), ενισχύοντας τις αγωνιστικές δυνάμεις.

Για να αποσπαστούν κατακτήσεις χρειάζεται συλλογική δράση με βάση κοινά αιτήματα, μαζικότητα αποφασιστικότητα έτσι θα δυναμώσει η φωνή μας. Χρειάζεται επίσης συμμαχία στην βάση αυτών που μας ενώνουν με τους εργαζόμενους τους μικρούς αγρότες γιατί ο αντίπαλος είναι ισχυρός και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Για αυτό και συμμετείχαμε και θα συμμετάσχουμε στις κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα. Η πείρα δείχνει ότι καμία κυβέρνηση ποτέ δεν χάρισε το παραμικρό, αυτά που μέχρι σήμερα μπορεί να θεωρούνταν δεδομένα κατακτήθηκαν με συλλογικούς αγώνες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες υπάρχουν δεκάδες μικροί έμποροι α/α,  που έχουν τη διάθεση να παλέψουν, που πιστεύουν στη δύναμη, της συλλογικής δράσης.

Με Διοικητικό συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου μπροστάρη στην οργάνωση του αγώνα μας, Δυναμώνουμε την Πάλη:

●     Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατα 3000€ για κάθε παιδί

●     Κατάργηση του πρόσφατου νόμου της τεκμαρτής φορολόγησης.

●     Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ΟΛΟΥΣ χωρις προϋποθέσεις

●     Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας σε ολες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

●     Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)

●     Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .

●     Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε ενέργεια και καύσιμα

●     Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

●     Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

●     Μείωση των δημοτικών τελών

●     Να σταματήσουν εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες