ΛΑΡΙΣΑ

Ακριβότερη η βενζίνη στη Μαγνησία συγκριτικά με τη Λάρισα

Νέες αυξήσεις σημειώνονται τις τελευταίες 10 ημέρες στην αντλία, ανησυχώντας τους καταναλωτές.

Αυξημένη κατά πέντε λεπτά είναι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Μαγνησία σε σχέση με τη γειτονική Λάρισα, με τους καταναλωτές να απορούν γιατί υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των δύο γειτονικών και κοντινών χιλιομετρικά πόλεων.

Με τιμές άνω του 1,90 ευρώ το λίτρο στη μέση τιμή της αμόλυβδης στη Μαγνησία θα ταξιδέψουν οι αδειούχοι του Ιουλίου, καθώς η αύξηση στην τιμή του βαρελιού διεθνώς συμπαρέσυρε και την τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα.

Μετά από ένα διάστημα σταθερότητας στις τιμές των καυσίμων νέα αύξηση έρχεται να προστεθεί στην αντλία, ανησυχώντας τους καταναλωτές που έχουν να προσθέσουν ακόμη ένα αυξημένο έξοδο στην καθημερινότητά τους πολλώ δεν μάλλον όταν βλέπουν ότι στη γειτονική πόλη, η μέση τιμή είναι φτηνότερη.

Την εξήγηση έρχεται να δώσει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των πρατηριούχων Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, η οποία αναφέρει ότι τα περισσότερα πρατήρια της Μαγνησίας προμηθεύονται από τη Θεσσαλονίκη, που απέχει χιλιομετρικά περισσότερο από ότι από τη Λάρισα.

Η ίδια δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για τα «φτηνά» πρατήρια, τα οποία κατά καιρούς έχουν αποδειχθεί ότι ποιοτικά υστερούν. «Αν η πλειοψηφία των πρατηρίων στη Λάρισα ανήκει σε αυτό που λέμε «φτηνά πρατήρια» τότε πέφτει και η μέση τιμή. Δεν είναι ξένο φαινόμενο, το βλέπουμε και στη Μαγνησία. Πρατηριούχοι «χτυπάνε» με χαμηλές τιμές για να κερδίσουν κόσμο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά και κακή φήμη που συνοδεύει τα πρατήρια» εξηγεί.

Η κ. Κοντοχρήστου επιβεβαίωσε, ακόμη, την ανοδική πορεία των τελευταίων 10 – περίπου – ημερών λέγοντας πως η τιμή του βαρελιού έφτασε τα 84 δολάρια.

«Δεν υπάρχει εξήγηση. Και εμείς παρακολουθούμε τις αυξήσεις, χωρίς να μπορούμε να εξηγήσουμε τον λόγο που ανεβαίνουν οι τιμές. Μόνη πιθανή εξήγηση είναι ότι βρισκόμαστε εν μέσω δύο πολέμων και ενός αποκλεισμού στην Ερυθρά Θάλασσα» τονίζει η κ. Κοντοχρήστου.

Στη Μαγνησία η μέση τιμή στον νομό για την αμόλυβδη βενζίνη ανέρχεται στα 1,90 ευρώ, όταν η τιμή της βενζίνης των 100 οκτανίων την ξεπερνά κατά 20 λεπτά, δηλαδή είναι στα 2,11 ευρώ το λίτρο.

Παράλληλα, μικρή αύξηση έχει σημειώσει και το πετρέλαιο κίνησης, με την τιμή στον νομό Μαγνησίας να ανέρχεται στα 1,65 ευρώ το λίτρο.

«Αγκάθι» το καύσιμο στα νησιά

Διαφορά 20 και πλέον λεπτών του ευρώ παρουσιάζει η τιμή των καυσίμων στην ηπειρωτική από τη νησιωτική Μαγνησία.

«Στα νησιά είναι τεράστιο το μεταφορικό κόστος και είναι αναπόφευκτη η ακριβή βενζίνη» τονίζει η κ. Κοντοχρήστου, η οποία παραθέτει ενδεικτικά τιμές από πρατήρια υγρών καυσίμων στα τρία νησιά των Σποράδων, με την Αλόννησο να φτάνει τα 2,27 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης τιμών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στα νησιά των Βορείων Σποράδων ανέρχεται στα 2,18 ευρώ το λίτρο, της «κατοστάρας» στα 2,33 και του πετρελαίου κίνησης στα 1,89 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες