ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αιόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου – Σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των έργων στις οδούς Αιόλου και Ηρώων Πολυτεχνείου – Βόλου, για τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών και την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων στην οδό Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη), από τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, έως και το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, καθ’ όλο το 24ωρο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (εργοταξιακού χαρακτήρα). Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή νέου τμήματος της οδού Αιόλου (από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως τις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου-Χριστοβασίλη).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στην οδό Αιόλου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Η συμβολή των οδών Αιόλου και Μιχαήλ Αγγέλου – Χριστοβασίλη θα παραμένει ανοικτή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών του Β1 σταδίου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην ευρύτερη περιοχή εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό έργο «Δημιουργία Εκτεταμένου Δικτύου Πεζοδρόμων και Ποδηλατικών Διαδρομών (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ.Πολυτεχνείου) με συνολικό προϋπολογισμό 3,08 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην Ηρώων Πολυτεχνείου

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το στάδιο Α1, που αφορά στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Μαυροβουνίου έως την οδό Βόλου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου) και στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Βόλου (στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τις σιδηροδρομικές γραμμές, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς τις σιδηροδρομικές γραμμές).

Για τους λόγους αυτούς θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. Επίσης επιβάλλεται απαγόρευση στάθμευσης στη ζώνη των έργων και θέσπιση ορίου ταχύτητας 30 km/hr. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ασφαλής διάδρομος κίνησης των πεζών με τη χρήση μπαριέρων ασφαλείας (εξωτερικό όριο) και εργοταξιακού πλέγματος (εσωτερικό όριο).

Η ισχύς των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα έχει εφαρμογή από τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου ως και την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024, καθ’ όλο το 24ωρο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στις κάθετες οδούς θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.

Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά την περίοδο εκτέλεσης των έργων εμφανίζονται στο παρακάτω απόσπασμα:

Επιπλέον, παρατείνονται έως την ολοκλήρωση των εργασιών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ και αφορούν: α) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό 23ης Οκτωβρίου έως την οδό Κουτσούμπα, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό 23ης Οκτωβρίου προς την οδό Υψηλάντου) και β) στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Ηρ.Πολυτεχνείου (στο τμήμα από την οδό Πίνδου έως την οδό Μαυροβουνίου, στη δεξιά πλευρά κατά τη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Υψηλάντου προς την οδό Βόλου). Στο τμήμα αυτό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής νέου αγωγού ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ αλλά και κατασκευής νέου δικτύου οπτικών ινών από τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα η κατασκευή των πεζοδρομίων.

Από το τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι:

Συνεχίζονται οι εργασίες του δημοτικού έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ” προϋπολογισμού 11,7 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του ΥΠΕΣ και το Δήμο Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες