ΛΑΡΙΣΑ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το Open Day του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Λάρισα

Ένα καινοτόμο εργαστήριο για νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), η εκπαιδευτική ρομποτική και η εικονική πραγματικότητα (VR), παρουσιάστηκε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα, στο πλαίσιο του OPEN DAY που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Campus.

Φοιτητές και γονείς επισκέφθηκαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με σκοπό να συζητήσουν με το Ακαδημαϊκό προσωπικό, να ξεναγηθούν στο campus και στα εργαστήρια των Σχολών, να ενημερωθούν για τα προγράμματα σπουδών και να γνωρίσουν το εξειδικευμένο STEM LAB που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Εργαστήριο STEM στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Λάρισα

Το εξειδικευμένο εργαστήριο STEM αποτελεί ακόμα μια καινοτομία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου που στεγάζεται στο Campus της Λάρισας, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες δημιουργίας εξειδικευμένων πειραμάτων στο πεδίο της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής πραγματικότητας.

Eξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως Arduino μικροεπεξεργαστές και συστήματα IoT (Internet of Things), πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και VR/AR goggles, το εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει κάθε είδους τεχνική υποστήριξη στους φοιτητές του Campus, ενώ χρήση του εργαστηρίου μπορούν να κάνουν όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

«Σήμερα είναι μια αρχική παρουσίαση αυτού του πρωτοπόρου εργαστηρίου που γίνεται εδώ στο Mητροπολιτικό Κολλέγιο, το οποίο θα τρέχει από την επόμενη χρονιά για φοιτητές, καθηγητές και όλο τον κόσμο της Λάρισας», δήλωσε ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του τμήματος πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κ. Άρης Παπακώστας.

Summer Camp από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και τον Δήμο Λαρισαίων

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει Summer Camp  στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκπαιδευτική ρομποτική. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 1/7 έως Πέμπτη 4/7, στο νέο εξειδικευμένο STEM εργαστήριο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στο Campus Λάρισας. Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο του προγράμματος της UNESCO  “Λάρισα, Η Πόλη που Μαθαίνει”.

«Με χαρά ανταποκριθήκαμε σήμερα στην πρόσκληση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να παρευρεθούμε στο Οpen Day. Περιηγηθήκαμε στους χώρους και διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια ότι πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Μαζί με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεκινάμε τη Δευτέρα ένα πολύ ωραίο Summer Camp που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το οποίο εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, την πληροφορική, σε θέματα που μας αφορούν όλους αναφορικά με την τεχνολογία στην εκπαίδευση», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ηρακλής Γερογιώκας. Ο κ. Γερογιώκας επισήμανε πως το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης, ενώ σημείωσε πως το Summer Campέχει ήδη μεγάλη απήχηση στους πολίτες και αναμένεται να παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστος Αγορίτσας, τόνισε: «Ως Δημοτική Αρχή είμαστε εδώ για να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί για εμάς έναν σημαντικό εταίρο και θα συνεχίσουμε μαζί να προχωράμε και να διοργανώνουμε σημαντικές δράσεις για την πόλη της Λάρισας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video:

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 12 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 6 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες