ΛΑΡΙΣΑ

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Σε μήνυμά του με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νικόλαος Ζέρβας, επισημαίνει:

Μέσα στις σχολικές αίθουσες κάθε χρόνο συντελούνται τα σπουδαία. Και πώς αλλιώς άλλωστε, αφού ολόκληρη η σχολική κοινότητα – μαθητές & μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, διευθυντές & διευθύντριες, βοηθητικό προσωπικό – κινούνται σε ρυθμούς γοργούς, πολύβουους και πολύχρωμους, που ταιριάζουν στα παιδιά του παρόντος και του μέλλοντος.

Η φετινή σχολική χρονιά, που αφήνουμε πίσω μας ενόψει καλοκαιριού, θέλω να πιστεύω πως κλείνει με πρόσημο θετικό, γι’ αυτό ευχαριστώ και συγχαίρω ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για το πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο της και την γόνιμη συνεργασία, πάντοτε με τελικό γνώμονα το καλό των μαθητών και μαθητριών μας. Αυτή η συνέργεια και συνεργασία αποτελεί πιστεύω το καλύτερο μάθημα, έμπρακτο και βιωματικό, για τα παιδιά μας, πρότυπο μοτίβο για τη μελλοντική τους πορεία. Η συνδυασμένη αυτή δράση πολλών παραγόντων, το ‘’εμείς’’, είναι το καλύτερο μήνυμα που θα θέλαμε να περάσουμε στα παιδιά μας και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε.

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στο ΓΕΛ Φαλάνης, όπου όλα τα παραπάνω, φέτος βρήκαν την απόλυτη εφαρμογή τους, προσφέροντας ένα πραγματικό μάθημα ζωής στους/στις μαθητές/τριες του, αλλά και σε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό – και όχι μόνο – κόσμο, ξεπερνώντας τα τοπικά όρια.

Ο Σεπτέμβριος του 2023 υπήρξε το μελανό σημείο της χρονιάς. Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή του Γενικού Λυκείου Φαλάνης. Στα χέρια μου έφτασε πρόσφατα το λεύκωμα του λυκείου με τίτλο “Όταν ήρθε το νερό” που αποτυπώνει μέσα από φωτογραφίες και μαρτυρίες την οδύσσεια που βίωσε η εκπαιδευτική κοινότητα, από την καταστροφή μέχρι την αποκατάσταση… ”Όπως πλησιάζει το νερό, πλησιάζει και η ώρα να φύγω, να τρέξω, να κρυφτώ να μαζέψω τα σημαντικά. Μα, τι να πρωτοπάρω; Τις αναμνήσεις, τις χαρές, τις λύπες, τις δυσκολίες; Πόσα συναισθήματα να κουβαλήσω; …”. Ποίημα της μαθήτριας Καλλιάνας του λυκείου που αποτυπώνει τις δύσκολες ώρες και μέρες. Που ευτυχώς – χωρίς βεβαίως ποτέ να ξεχαστούν – χάρη στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, τις δωρεές, την γενικότερη έμπρακτη προσφορά και την συντονισμένη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη Δημοτική αρχή Λάρισας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φαλάνης και Δασοχωρίου, οδήγησαν στην αποκατάσταση των ζημιών του Γενικού Λυκείου Φαλάνης, μέσα σε αξιοθαύμαστα σύντομο – για το μέγεθος της καταστροφής – χρονικό διάστημα. Συγχαίρω εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες για την υπομονή και την προσμονή τους μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών, που οδήγησαν στο άνοιγμα του σχολείου τους. Γιατί τα σχολεία πρέπει να στέκουν όρθια και ανοιχτά! Αυτό που όλοι πρέπει να κρατήσουμε είναι τα λόγια μιας άλλης μαθήτριας του σχολείου της Αριάδνης, που παρατίθενται στο λεύκωμα: «Στα δύσκολα φαίνονται οι άνθρωποι. Παιδιά και μεγάλοι έσπευσαν κατευθείαν να βοηθήσουν. Μα τι όμορφος κόσμος! Μπράβο τους. Μπράβο μας. Μπράβο στην ανθρωπότητα, όταν δείχνει την όμορφη πλευρά της, όταν φτάνει στο μεγαλείο της!».

Καθώς η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε, ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που συμμετείχατε στη διαδικασία της διεξαγωγής, ο καθένας από τη δική του θέση αρμοδιότητας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αποχαιρετώ τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου με συγκίνηση και βεβαιότητα ότι τα σχολικά τους χρόνια υπήρξαν ωφέλιμα για την πορεία της ενήλικης ζωής τους. Τους εύχομαι ολόψυχα “καλή αρχή” στις νέες προκλήσεις, στα νέα ξεκινήματα.

Από Σεπτέμβρη πάλι ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ. Για τα πολύχρωμα όνειρα, τους στόχους, τη μάθηση, την ελπίδα των μαθητών μας!

To καλοκαίρι, που το φως είναι αλλιώτικο, το γαλάζιο πιο ζωηρό και το άσπρο αστραφτερό, εύχομαι να προσφέρει ξεκούραση και όμορφες διακοπές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες