ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας: «Στόχος του Υπ. ΑΑΤ η ενδυνάμωση και η απρόσκοπτη ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών»

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, επεσήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του στο 3ο Συνέδριο Ιχθυοκαλλιέργειας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την ΑΜΒΙΟ Α.Ε, με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας και την επιστημονική υποστήριξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε, πως οι ιχθυοκαλλιέργειες συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική προσπάθεια για ενδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας, αφού το 70% των προϊόντων του κλάδου εξάγονται.

Ο κ. Κέλλας τόνισε, παράλληλα, την συμβολή των υδατοκαλλιεργειών στην οικονομική ευημερία των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας, ενώ εστίασε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης του κλάδου, αναφέροντας επιγραμματικά μέτρα στήριξης:

· Επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης.

· Ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού.

· Δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και άρση των διοικητικών εμποδίων.

· Ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω ενωσιακών και εθνικών προγραμμάτων.

· Ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, ο Υφυπουργός δήλωσε, πως στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η θωράκιση και η ενδυνάμωση των υδατοκαλλιεργειών, μέσα από την σύμπραξη και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπενθυμίζοντας την σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για απρόσκοπτη ανάπτυξή τους.

«Αντιμετωπίζουμε τα διοικητικά προβλήματα και ενισχύουμε την χρηματοδότηση και την καινοτομία. Τα 2 προγράμματα ΕΠΑΛΘ και ΠΑΛΥΘ ύψους πάνω από 1 δις ευρώ, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των ΠΟΑΥ και την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Λαρισαίος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΜΒΙΟ, Φίλιππο Πετρίδη, για την διοργάνωση του Συνεδρίου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες, δηλώνοντας βέβαιος πως η συνέργεια Πολιτείας – παραγωγών, επιστημόνων και επιχειρηματιών του κλάδου, διασφαλίζει ένα λαμπρό μέλλον για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες