ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Οι Γυναίκες του Κραννώνα, πυλώνες της παράδοσης και του πολιτισμού» (φωτό)

Στην 9η Γιορτή Γλυκού στο Κραννώνα που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα με την Τοπική Κοινότητα και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επεσήμανε τα εξής στον σύντομο χαιρετισμό της:

«Ο Δήμος Κιλελέρ- γενέτειρά μου- και τα χωριά του, είναι από τα πιο δυνατά χωριά του Θεσσαλικού κάμπου. Δραστήριοι, δημιουργικοί και εξωστρεφείς οι Άνθρωποι του Τόπου μας και ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά φέρουν και οι κοινότητές τους , παρά τις κακουχίες, τις θεομηνίες, τις καταστροφές και τις πλημμύρες, εξακολουθούν να αντιστέκονται με αισιοδοξία και ελπίδα.

Πρόκειται για κοινότητες με μεγάλη ιστορική διαδρομή που θα πρέπει κάποια στιγμή να καταγραφεί, μαζί βέβαια με την ιστορία της τοπικής γαστρονομίας.

Άξιες συγχαρητηρίων πρώτα από όλα και όλους, οι γυναίκες και τα κορίτσια των χωριών μας, που μέσα από τις συλλογικότητές τους, καταφέρνουν και διατηρούν τόσο την τοπική παράδοση, όσο και τον τοπικό πολιτισμό, μέσα από τις θαυμάσιες εκδηλώσεις τους, όπως η σημερινή.

Ο Κραννώνας, ο Τόπος σας, έτσι γίνεται γνωστός σε όλους: μέσα από την Αγάπη και το Μεράκι σας για τα τοπικά εδέσματα, τα τοπικά γλυκά, τις ντόπιες δημιουργίες .

Έτσι ερχόμαστε κοντά όλοι και όλες μας, μέσα από τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς, που λειτουργούν ως πρόσκληση και αφορμή γι’ αυτό το ιδιαίτερο αντάμωμα, με αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Εύχομαι από καρδιάς να ξαναβρεθούμε του χρόνου, γεροί και δυνατοί στον Κραννώνα, απολαμβάνοντας ένα ακόμα ταξίδι στη χώρα της παραδοσιακής κουζίνας, των γεύσεων και των συναισθημάτων που αυτές γεννούν. .

Ευχαριστούμε τις Γυναίκες του Κραννώνα, που μας έφεραν στο ίδιο τραπέζι, όλους ΜΑΖΙ. Που ανταλλάξαμε ευχές και νέα , όλοι ΜΑΖΙ . Που μοιραστήκαμε στιγμές, όλοι ΜΑΖΙ. Αυτό το ΜΑΖΙ που μας πρόσφεραν , είναι αυτό το ΜΑΖΙ που τόσο λείπει… ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες