ΛΑΡΙΣΑ

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων: Πρέπει να αλλάξει η ρότα που έχει πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ενόψει των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Περικλής Καζαντζίδης, σε ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι-ισσες, η Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων Λάρισας όλα αυτά τα  χρόνια έχει σταθεί με συνέπεια ευθύνης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων μας για τους μικρούς εμπόρους α/α της πόλης μας. Χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς αυταπάτες συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές, να διεκδικούμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που να  ανταποκρίνεται στη σύγχρονες ανάγκες μας. Σήμερα γίνεται πιο φανερό ότι πρέπει να αλλάξει η ρότα που έχει πάρει ο εμπορικός σύλλογος Λάρισας. Σήμερα χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές που θα αγωνίζονται με εμάς για εμάς.

Η διεκδίκηση, η απαίτηση για ανακούφιση  το μικρών εμπόρων είναι μακριά από τις επιδιώξεις ,τις πρακτικές της απερχόμενης διοίκησης του εμπορικού συλλόγου Λάρισας. Όλα αυτά τα χρόνια όλοι  οι εκλεγμένοι στις διοικήσεις που μετέχουν και στα δυο  ψηφοδέλτια ,αφόπλισαν  την δύναμη που μπορεί να έχει ένας σύλλογος. Παράλληλα συνέβαλλαν  τα μέγιστα στην εξαθλίωσή μας δίνοντας ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο χωρίς ο σύλλογος να μπει μπροστά για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών από εμάς.

Ο δρόμος  της κερδοφορίας των μονοπωλίων που υπερασπίζεται  η Κυβέρνηση και έβαλε πλάτη με την στάση της η πλειοψηφία του Ε.Σ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι κακοτράχαλος και δύσβατος για τους περισσότερους  μικρούς εμπόρους. Είναι ναρκοθετημένος από τις αντιλαϊκές πολιτικές της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης των νόμων της απελευθέρωσης, του νόμου για το τεκμαρτό εισόδημα κλπ. Οι  διαπραγματεύσεις πίσω από τις κουρτίνες, οι χρεοκοπημένοι κοινωνικοί διάλογοι αποδείχθηκαν δούρειος ίππος για τα δικαιώματά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία που όλοι μαζί αποτελούσαν τον συνδυασμό Ενωμένο Εμπόριο και τώρα χωριστήκανε στα Δύο, μόνο βέβαια  στον Ε.Σ αφού μαζί είναι εκλεγμένοι και στην Ομοσπονδία και στην ΕΣΕΕ μαζί ψηφίσανε τα πάντα τα προηγούμενα χρόνια. Η  πλειοψηφία του  ΕΣΛ και οι παρατάξεις τους  ,έχουν μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Ήταν απών από παντού, δεν πήραν  κανένα μέτρο διεκδίκησης και πίεσης προς την Κυβέρνηση. Ακόμα και σήμερα που ζητάνε την ψήφο σας δεν λένε κουβέντα για την φοροληστεία της κυβέρνησης , που με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων παθαίνουμε όλοι εγκεφαλικά με τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία μας απέναντι σε αυτές τις πολιτικές , σε όλους αυτούς που τις στηρίζουν και σήμερα  ζητάνε την ψήφο σας,  να εκφραστεί  με την ενεργό συμμετοχή μας στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου Λάρισας  και την ψήφιση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων. Απευθύνουμε κάλεσμα με την πεποίθηση ότι ο προβληματισμός η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα αλλά κι η πείρα, μπορεί να γίνει δύναμη. Ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους να συντονίσουμε την δράση, να επικεντρώσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις σε αυτά που μας καίνε, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες, υπάρχουν εκατοντάδες μικροί έμποροι α/α,  που έχουν τη διάθεση να παλέψουν, που πιστεύουν στη δύναμη, της συλλογικής δράσης. Ζητάμε τη στήριξη όλων, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ώστε να χαράξουμε μια ασυμβίβαστη πορεία στον εμπορικό σύλλογο τα επόμενα χρόνια κόντρα σε όλους τους μηχανισμούς που θέλουν ένα σύλλογο μακριά από τους εμπόρους και τα προβλήματα τους.

Τους υποψήφιούς της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων  τους γνωρίζετε γιατί όχι μόνο δεν έλειψαν από κανέναν αγώνα, αντίθετα πρωτοστάτησαν στο να οργανωθούν και να δυναμώσουν οι αγώνες την προηγούμενη τριετία(φορολογικό- Τέμπη- πλημμύρες )! Με ανιδιοτέλεια στεκόμασταν  δίπλα σε κάθε πρόβλημα των συνάδελφων εμπόρων  κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε . Ποτέ δε θα σας κοροϊδέψουμε, δε θα κρύψουμε  τα λόγια μας, δε θα σταματήσουμε  να αποκαλύπτουμε την αλήθεια όσο πικρή κι αν είναι αυτή,   να παλεύουμε για να αλλάξει η κατάσταση υπέρ των μικρών εμπόρων-α/α! Εμείς σας κοιτάμε με εμπιστοσύνη. Ξέρουμε ότι ψάχνεστε, ότι προβληματίζεστε, αυτό μας έδωσε όλο αυτό το διάστημα η σταθερή επικοινωνία μας μαζί σας. Αυτό μας λέτε. Ότι θέλετε έμπρακτα ένα σύλλογο  που θα παλεύει μαζί με εσάς, που δεν θα συμβιβάζεται με αυτές τις πολιτικές που θέλουν να μας αφανίσουν. Που δεν θα αφήνει σε “χλωρό κλαρί” κυβερνήσεις, και πλειοψηφίες   που αναλαμβάνουν ρόλο πυροσβέστη στις  αντιδράσεις και διεκδικήσεις;

Εμείς θα συνεχίσουμε, με θεμέλιο την εμπειρία μας από τις κινητοποιήσεις που έγιναν για να οργανώσουμε καλύτερα τις επόμενες, που έτσι και αλλιώς θα γίνουν αναγκαία μπροστά στην επιδείνωση των προβλημάτων που διαφαίνεται. Είμαστε δεσμευμένοι σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εμπόρων α/α της πόλης μας  και θα το διεκδικήσουμε με αγώνες. Ζητάμε την ψήφο σας με το μέτωπό μας καθαρό! Σας θέλουμε μαζί μας στον αγώνα, συλλογικά, κανένας μόνος!

Στις 3-4 Ιουλίου εκλεγούμε Διοικητικό συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας μπροστάρη στην οργάνωση του αγώνα μας, Δυναμώνουμε την Πάλη για:

Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατα 3000€ για κάθε παιδί

Κατάργηση του πρόσφατου νόμου της τεκμαρτής φορολόγησης.

Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για ΟΛΟΥΣ χωρις προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες