ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αύξηση στον ΦΠΑ: «Τσίμπησε» μισό ευρώ ο καφές σε καταστήματα της Λάρισας – Τι λέει η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ (video)

Ακριβότερο κατά μισό ευρώ πληρώνουν από σήμερα οι Λαρισαίοι τον καφέ τους σε καταστήματα της πόλης, πρώτη ημέρα εφαρμογής της αύξησης του ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο σε καθήμενους από το 13% στο 24%.

Το κλίμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr είναι πολύ άσχημο στις τάξεις των καφετεριούχων οι οποίοι κυριολεκτικά εξωθήθηκαν σε ανατίμηση, λογω ενός νέου πλαισίου που όπως εξηγούν είναι… εξωφρενικό.

«Οι συνάδελφοι είναι όλοι στα κάγκελα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα απορρόφησης κι αυτού του φόρου. Προσπαθούμε να δούμε το ΦΕΚ και να καταλάβουμε ποιος φωστήρας έκανε αυτόν τον διαχωρισμό στην εστίαση και μάλιστα να αγοράζουμε τον καφέ με 13% και να τον πουλάμε με 24%. Πραγματικά αυτό είναι για Νόμπελ μαθηματικών για όποιον το έκανε να έρθει εδώ στη Λάρισα να του το δώσουμε» σχολίασε σκωπτικά στο onlarissa.gr η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ κ. Δήμητρα Μπαράτση.

Η αλήθεια είναι πως με τον καφέ να έχει πάρει στην τιμή προμήθειας δεκάδες αυξήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τις διαρκείς αλλαγές σε φορολογικό και εργασιακά, πολλοί κάνουν λόγο για «άθλο», καθώς η τιμή του στον τελικό αποδέκτη, τον καταναλωτή, δεν ακολούθησε αντίστοιχη πορεία.

«Ο κλάδος δε μπορεί να απορροφήσει κι αυτό. Πολλά καταστήματα πλήττονται εδώ και πάρα πολύ καιρό από πολλές αυξήσεις στον κλάδο μας, είτε είναι ρεύματος είτε είναι εργασιακά, είτε φορολογικό… Εννοείται ότι δεν μπορεί ο κλάδος να το απορροφήσει και ο καφές θα αυξηθεί πανελληνίως» πρόσθεσε η κ. Μπαράτση.

Δειτε τη δήλωσή της:  

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες