ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη λήξη του διδακτικού έτους στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας (φωτό)

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την εκπαίδευση στη φυλακή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη του διδακτικού έτους 2023-2024. Ο Διευθυντής του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας Γιώργος Τράντας στην εισαγωγική ομιλία του έκανε ανασκόπηση της σχολικής χρονιάς απευθύνοντας ευχαριστίες κι επαίνους στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους.

Όπως προέκυψε από το βίντεο που προβλήθηκε υλοποιήθηκαν ημερίδες, διαλέξεις, σύγχρονες εξ αποστάσεως επιμορφωτικές συναντήσεις και πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων. Στη συνέχεια μίλησαν ο Τιμούρ εκ μέρους των απόφοιτων του Δημοτικού που θα εγγραφούν στο 2ο ΣΔΕ, ο Φατμίρ εκ μέρους των τελειόφοιτων του 2ου ΣΔΕ και ο Νίκος εκ μέρους των απόφοιτων του σχολείου.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών μίλησε η εκπαιδεύτρια Αντιγόνη Ευστρατόγλου. Και οι τέσσερις μίλησαν για την αξία της μάθησης και της εκπαίδευσης στη φυλακή. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας δραματοποιημένο το εξαιρετικό και πολυσήμαντο ποίημα «Μικρόκοσμος» του Nâzım Hikmet Ran (με απόδοση στίχων στην ελληνική γλώσσα από το Γιάννη Ρίτσο) προσκαλώντας τους θεατές να βιώσουν άμεσα την εμπειρία των ανθρώπων που τους «εμποδίζουν να βαδίζουν και τους αλυσοδένουν».

Την επιμέλεια είχαν οι εθελόντριες Μαρία Παπουτσή και Σάντρα Αποστολοπούλου. Με βάση αυτό εκφράστηκαν δημιουργικά τρεις εκπαιδευόμενοι διαβάζοντας κείμενα που έγραψαν (δύο πεζά ο Κώστας και ο Ανατόλι και ένα ποίημα ο Τσουλχάι). Ακολούθως, τρεις εκπαιδευόμενοι δραματοποίησαν μια αντιπαράθεση του Πετρέφ και του Αλτίν για την πρόσληψη ή όχι του απόφοιτου και αποφυλακισμένου Αμπνούλ. Παρακολουθώντας τα επιχειρήματα το κοινό ψήφισε υπέρ της απασχόλησης στην επιχείρηση του Αμπντούλ. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους μουσικούς Θωμά Αστερίου, Στάθη Σταμελόπουλο, Βασίλη Σελίνη και Γρηγόρη Αποστολόπουλο.

Στο τέλος του καλλιτεχνικού προγράμματος ο Διευθυντής κι επίσημοι προσκεκλημένοι επέδωσαν Τίτλους Σπουδών και Ενθύμια Φοίτησης στους εκπαιδευόμενους του Β΄ Κύκλου Σπουδών.Ένας ξεχωριστός μπουφές για τους προσκεκλημένους και τη σχολική κοινότητα συμπλήρωσε την όμορφη Ημερίδα που είχε ιδιαίτερη συγκίνηση. Ήταν μια εκδήλωση που «έβγαλε» τη δέσμευση, την αμοιβαία αφοσίωση, την ειλικρίνεια , τη συνεργασία και το «δέσιμο» των εκπαιδευόμενων με τους εκπαιδευτές τους, μια σχέση που αναπτύχθηκε σε όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους και θα έχει συνέχεια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, η ειδική σύμβουλος και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κυριακή Σπανού, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη, η Διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας Γεωργία Τσιάνα, ο Διευθυντής, ο Αρχιφύλακας και η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΣΚ Λάρισας, πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι, καθώς κι εκπαιδευτές, εθελοντές και εκπαιδευόμενοι του σχολείου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες