ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Στην πλάτη των πολιτών, ρίχνει η Κυβέρνηση το κόστος ασφάλισης για φυσικές καταστροφές»

«Το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας τελικά θα γίνει το πρώτο τη τάξει Υπουργείο που άλλα λέει, άλλα κάνει, άλλα μας φέρνει και περί άλλων τυρβάζει», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, στην έναρξη της ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για τις φυσικές καταστροφές. Συμπλήρωσε δε ότι «εν μέσω πολύ σοβαρών προβλημάτων κι ενώ “ο κόσμος καίγεται”, το Υπουργείο μεριμνά για τα συμφέροντα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και πώς αυτά θα μπορέσει να τα διασφαλίσει πλήρως».

Σχολιάζοντας το Νομοσχέδιο, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «περιμέναμε να δούμε τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς διαπιστώνουμε παντού τραγικές ελλείψεις. Περιμέναμε βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα που μπορούν να ενταχθούν σε ένα γενικότερο σχεδιασμό, τεκμηριωμένο επιστημονικά για να έχουμε ένα σχέδιο, έναν σαφή οδικό χάρτη. Τίποτα από αυτά δεν έχετε φροντίσει κ. Υπουργέ και η Κυβέρνησή σας το μόνο που κάνει είναι να μετεξελίσσεται σε ένα «κράτος μεσάζοντα» των ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία εξυπηρετείτε κατά προτεραιότητα, με άλλοθι την αδυναμία του κράτους και το δημοσιονομικό κόστος. Παραχωρείτε λοιπόν την πολιτική προστασία που ανήκει στη δημόσια σφαίρα της εξουσίας, στους ιδιώτες».

Η Βουλευτής Λάρισας άσκησε στη συνέχεια δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την αδιαφορία και την απουσία οποιασδήποτε αποκατάστασης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας , σημειώνοντας ότι «ένα χρόνο μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 συνανθρώπους μας, βρισκόμαστε ακόμη δυστυχώς σε μία κατάσταση σοκ. Με μια Θεσσαλία που εσείς την έχετε παρατήσει και η φύση συνεχίζει απλά κάνει τη δουλειά της. Γιατί μετά τις πλημμύρες, έχουμε καύσωνα και ξηρασία .Έτσι, από τα 120.000 στρέμματα που είχαν καλυφθεί στη λίμνη Κάρλα από τις πλημμύρες, έχουν μείνει περίπου 45.000 στρέμματα καλυμμένα και τούτο μόνο με τις δυνάμεις της φύσης, χωρίς καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση. Δηλώνατε ότι θα κάνετε αντιπλημμυρικά έργα, ότι θα βάλετε αντλίες μέσα στην Κάρλα, τελικά δεν κάνατε τίποτα. Τώρα βλέπουμε κάτω από τα νερά , το χάος που υπάρχει. Δεν έχουμε απλά ίζημα, έχουμε μεταφορά πλέον μεγάλων όγκων υλικών που δεν μπορούν να μεταφερθούν από τους αγρότες. Πώς λοιπόν θα καλλιεργήσουν τα χωράφια τους; Βρισκόμαστε σε απόγνωση στον αγροτικό τομέα, στην παραγωγή, στα νοικοκυριά! Μας λέγατε ότι θα τα λύσει όλα ο ΟΔΥΘ, η ανώνυμη εταιρία που θα διαχειριστεί τα νερά της Θεσσαλίας που ακόμα δεν έχει καν λειτουργήσει, μας είπατε για αντιπλημμυρικά το Μάρτιο, μετά τον Ιούνιο.. Φτάσαμε Ιούλιο, υπάρχει ξηρασία και δεν έχετε κάνει τίποτα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «Κύριοι της Κυβέρνησης, μας έχετε εγκαταλείψει και από πάνω μας κοροϊδεύετε κιόλας φέρνοντας τέτοιου τύπου νομοσχέδια για τις φυσικές καταστροφές, μετακινώντας σήμερα στις επιχειρήσεις – αύριο στους πολίτες, το κόστος για να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τις φυσικές καταστροφές. Όπως όμως η φύση απεχθάνεται τα κενά, έτσι και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά της Κυβέρνησης και βλέπω ότι σύντομα θα σας αντικαταστήσει, όπως πρέπει και αξίζει στον λαό μας». https://youtu.be/f9vUqLh8cDE

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες