ΛΑΡΙΣΑ

Ο Γιώργος Μανώλης τίμησε με την παρουσία του τα «Βήματα Πολιτισμού» στη Ραψάνη και το Αντάμωμα της Όσσας (φωτό)

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Τεμπών το Σάββατο 29 Ιουνίου, τις οποίες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

Αρχικά, μετέβη στη Ραψάνη, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Πολιτιστική Εκδήλωση “Βήματα Πολιτισμού” στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στη Ραψάνη. Την πλούσια μουσικοχορευτική εκδήλωση επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Μακρής. Τα κείμενα αφηγήθηκε η κα Λαμπρινή Παπάζογλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κατερίνα Γιαννούκα. Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τσάτσαρο να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση, από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Σαραντοπούλου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της Ραψάνης και επισκέπτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρθηκε: “σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική πρόσκληση. Είναι ευχάριστο που και φέτος συναντιόμαστε όλοι μαζί να απολαύσουμε τα “Βήματα Πολιτισμού” σε αυτόν τον όμορφο χώρο. Κάθε χρόνο, πραγματικά ξεπερνάτε τους εαυτούς σας με τις άρτιες και εξαιρετικές διοργανώσεις σας και αποδεικνύετε την αγάπη που έχετε για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Συλλόγου και στα μέλη για το ζήλο, το μεράκι και ην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης”.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, επισκέφθηκε την Όσσα, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Αντάμωμα Όσσας.

Ο χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου κυριολεκτικά κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, κατοίκους της Όσσας, επισκέπτες και φιλοξενούμενους από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Μ.Π.Σ. Όσσας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.

Τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Μιχάλης Λίταινας, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Όσσας κ. Κώστας Αποστόλου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Όσσας κ. Αγγελής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Μανάση Δημοσθένη και το χορευτικό τμήμα του Manasis School of Greek Dance and Culture, από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά και το χορευτικό τμήμα από το Σύλλογο Καλοχωρίου. Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κα Γαλλιού και την επικεφαλής της ελάσσονος παράταξης Τεμπών κα Κωστή, να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Manasis School of Greek Dance and Culture, από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και τοπικοί παραδοσιακοί χοροί και από τον Σύλλογο του Καλοχωρίου.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης στον κ. Μανάση προς ανάμνηση της επίσκεψής τους στο Αντάμωμα της Όσσας και στο Δήμο Τεμπών.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: “θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του φετινού Ανταμώματος Όσσας στον Πρόεδρο του Μ.Π.Σ .Όσσας κ. Αγγελή και τα μέλη του και για την ευγενική φιλοξενία προς τους ομογενείς μας. Ευχαριστούμε επίσης, τον κ. Μανάση για την παρουσία του και τους χορευτές του Manasis School of Greek Dance and Culture, στο φετινό Αντάμωμα της Όσσας και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να διατηρούν και να αναδεικνύουν, στην μακρινή ήπειρο, τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες