ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρωταθλήτρια στην οικοδομή η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Εκρηκτική παραμένει η οικοδομική δραστηριότητα στα Τρίκαλα τα οποία αναλογικά με τον πληθυσμό, είναι στην κορυφή σε άδειες νέων οικοδομών στη Θεσσαλία!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αύξηση 13,1% σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον μήνα αυτό εκδόθηκαν 3.728 οικοδομικές άδειες που αντιστοιχούν σε 864.988 m2 επιφάνειας και 3.248.483 m3 όγκου.

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων το συγκεκριμένο διάστημα εκδόθηκαν 22 νέες οικοδομικές άδειες οι οποίες αφορούν κατασκευές (συνολικά) 51 ορόφων, συνολικής επιφάνειας 7.937 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτό που δείχνει τη δυναμική της οικοδομικής δραστηριότητας στα Τρίκαλα είναι η σύγκριση με τους υπόλοιπους Νομούς της Θεσσαλίας.

Στη Λάρισα η οποία έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από τα Τρίκαλα εκδόθηκαν επίσης 22 οικοδομικές άδειες για οικοδομές συνολικής επιφάνειας 9.942 τετραγωνικών μέτρων. Μικρότερης επιφάνειας ήταν οι άδειες που εκδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας οι οποίες αριθμητικά μπορεί να είναι 23 αλλά η επιφάνεια είναι κατά 2.000 τ.μ. μικρότερη σε σχέση με εκείνες που εκδόθηκαν για την Π.Ε. Τρικάλων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας η οικοδομική δραστηριότητα είναι υποτονική αφού εκδόθηκαν μόλις 6 οικοδομικές άδειες για κτήρια επιφάνειας 1.371 τετραγωνικών μέτρων.
Συνολικά σε επίπεδο Θεσσαλίας εκδόθηκαν 75 οικοδομικές άδεις για κτήρια (αθροιστικά) 213 ορόφων συνολικής επιφάνειας 25.948 τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή: trikalaopinion.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες