ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος με Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους: Αναγκαίες προσλήψεις για στελέχωση των φυλακών Λάρισας

«Ουδείς αμφιβάλει ότι η φύλαξη στα καταστήματα κράτησης είναι μια εργασία με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες και η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίζει με κατανόηση τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά. Η υποστελέχωση ιεραρχείται από τους ίδιους τους σωφρονιστικούς φύλακες ως το κύριο πρόβλημα, το οποίο θεωρούν ότι είναι η πηγή και άλλων λειτουργικών προβλημάτων εντός της υπηρεσίας τους. Γι αυτό και ζητούν να επαναπροσδιοριστούν οι ανάγκες σε προσωπικό και να προγραμματιστούν νέες προσλήψεις. Η σημαντική συνεισφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην ασφάλεια των πολιτών επιβάλλει τη σοβαρή διερεύνηση των δυνατοτήτων διευθέτησης των προβλημάτων τους. Σε συνεννόηση μαζί τους θα αναδεικνύω τα προβλήματά τους επιδιώκοντας τη δίκαιη επίλυσή τους».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Σωφρονιστικών Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, με την ιδιότητά του ως μέλος της Ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος και λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους. Στη συνάντηση την ΔΑΚΕ σωφρονιστικών υπαλλήλων εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Απόστολος Στάμος και Λεωνίδας Φορτούνας.

Καθυστερήσεις προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, έθεσαν ως κυριότερο θέμα που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους την μειωμένη στελέχωση. Όπως υπογράμμισαν, η έλλειψη προσωπικού οδηγεί στην αύξηση των ωρών εργασίας των υφιστάμενων υπαλλήλων, αλλά και στην αδυναμία αξιοποίησης των ρεπό που αυτοί δικαιούνται. Ως εκ τούτων τα ρεπό συσσωρεύονται συνεχώς, οι δικαιούχοι διαμαρτύρονται διότι δεν δύνανται να τα αξιοποιήσουν και κατά συνέπεια δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, που προκαλεί συχνά δυσεπίλυτα προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας. Επίσης, ανέφεραν ότι το οργανόγραμμα που εφαρμόζεται δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες των ωρών εργασίας και πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αντικατοπτρίζει την πραγματική δύναμη υπαλλήλων που εργάζονται στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Τέλος, έθεσαν την καθυστέρηση που παρατηρείται στην πρόσληψη των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ/2021, οι οποίοι δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία ακόμη μετά τα τελικά αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ φέτος τον Ιανουάριο, και ταυτόχρονα επεσήμαναν τα προβλήματα στην καταβολή των αμοιβών τους για την εργασία τους τις νυχτερινές ώρες και τις αργίες.

Ο Θεσσαλός πολιτικός άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών και δεσμεύτηκε να θέσει τα αιτήματά τους στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες