ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑ

Με σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ποδηλατάδα τιμούν στη Χάλκη τα «Ολυμπιονίκεια 2024»

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις σχετικές με τον αθλητισμό και την ψυχολογική ενίσχυση των αθλητών, αλλά και σεμινάριο πρώτων βοηθειών, στο πλαίσιο των ”Ολυμπιονικείων 2024” , μια εκδήλωση θεσμό για το χωριό της Χάλκης που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν της Παραολυμπιονίκου του χωριού, Δέσποινας Μπατζιανούλη.

Συγκεκριμένα στις 6:00 η ώρα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Χάλκης ομιλία από Κινητό Κλιμάκιο, το οποίο συστάθηκε από την ΕΠΑΨΥ μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας με Αρ. Πρωτ. Γ3β/Γ.Π.οικ.49874 και της 5η ΥΠΕ, για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.Το κλιμάκιο απαρτίζεται από εξειδικευμένους και εποπτευόμενους επιστήμονες, πιο συγκεκριμένα από δύο (2) ψυχολόγους, την κα. Χουλέβα Θωμαή – Ραφαέλα η οποία ειδικεύεται στην Αθλητική Ψυχολογία και θα αναφερθεί στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας με διάρκεια περίπου (30’) τριάντα λεπτών, την κα. Γάτσιου Νεφέλη, η οποία ειδικεύεται στην Κλινική Νευροψυχολογία και μία (1) κοινωνική λειτουργό κα. Γκόντα Άννα – Μαρία.

Στη συνέχεια η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών (Ε.Ο.Δ.Υ.Α) της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ θα παρουσιάσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον ίδιο χώρο.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατάδα, στην οποία θα συμμετέχει η Παραολυμπιονίκης Δέσποινα Μπατζιανούλη, μαζί με παιδιά-μέλη του Πολιτστικού Συλλόγου Χάλκης, αλλά και οποιοδήποτε άλλο κάτοικο της Χάλκης το επιθυμεί, ενώ θα συνοδεύουν την ομάδα των ποδηλατών, εθελοντές από την Ε.Ο.Δ.Υ.Α., για την ασφάλεια όλων.

Η δράση αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, της Δημοτικής Κοινότητας Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ, της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και της Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες