ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μετά τον καύσωνα, έρχεται «ανάσα δροσιάς» στη Λάρισα – Δείτε την εκτίμηση του Φ. Χατζηγρίβα

Τριήμερο… δροσιάς αναμένεται από αύριο και στη Λάρισα μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Αναλυτικά αναφέρει στην μετεωρολογική εκτίμησή του: «Μετά την πρόσκαιρη, αλλά σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού κορμού αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, σταδιακή πτώση από βορά προς νότο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και μετά και κυρίως την Πέμπτη και Παρασκευή.

Την πρώτη αλλαγή θα την αισθανθούν περιοχές της Μακεδονίας, και πιθανώς Ηπείρου και Θεσσαλίας από το μεσημέρι της τρίτης, καθώς θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας με διάσπαρτες τοπικές βροχές, μπόρες και στα βορειότερα και τοπικές καταιγίδες.

Παρ’ όλα αυτά η θερμοκρασία από το ύψος της Θεσσαλίας και νότιοανατολικά της χώρας θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ενώ αυξημένη θα είναι και η υγρασία, κάνοντας μας να αισθανόμαστε μεγαλύτερες τιμές.

Τόσο την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη θα υπάρξει μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νοτιότερα.

Την Τετάρτη άστατος θα είναι ο καιρός στην κεντρική και βόρεια χώρα με μικρά ή μεγάλα ανοίγματα, και διάσπαρτες βροχές ή μπόρες κυρίως στα βόρεια.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει  πτώση κυρίως στα βόρεια, και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα.

Την Πέμπτη ως έχουμε πει εδώ και πολλές ημέρες, θα είναι η κύρια ημέρα βροχοπτώσεων, και θα αφορά λίγο έως πολύ, σχεδόν όλα τα ηπειρωτικά της χώρας, και τοπικά σε βόρεια Κρήτη, και βόρειο κυρίως Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει  πρόσκαιρη  αλλά ιδιαίτερα αισθητή πτώση, με τις  ανάσες δροσιάς  να είναι μεγάλες καθώς σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας κυρίως χώρας οι τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου!!! (θα υπάρχουν γενικώς και ανοίγματα).

Σε περιοχές της κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, και τοπικά Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αρκετά ηλεκτρικά.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε ανατολικές περιοχές.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο για τα νησιώτικα του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή στα ανατολικά νωρίς θα υπάρχουν κάποιες νεφώσεις αρχικά με κάποια φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα, και ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο τις θερμές ώρες, αλλά το πρωί, και το βράδυ η δροσιά θα είναι έντονη.

Από το ερχόμενο όμως σαββατοκύριακο ο καιρός εκ νέου θα πάρει τα πάνω του, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τμηματικά και με αυξημένη μάλιστα  πιθανότητα εκ νέου να βρεθούμε σε τιμές σοβαρού καύσωνα. Θα το δούμε όμως λίγο αργότερα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες