ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Τρελάθηκαν» οι Λαρισαίοι καφετεριούχοι: Θα… κυνηγάνε τους πελάτες με τα πλαστικά ποτήρια από τα τραπέζια – Δε θα επιτρέπουν να αλλάζεις ούτε… καρέκλα!

Μία σειρά από παράδοξα περιλαμβάνουν οι αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο του καφέ για όσους επιθυμούν να τον απολαμβάνουν σε κάποιο από τα αγαπημένα τους στέκια στη Λάρισα.

Δεν είναι μόνον η αύξηση κατά περίπου μισό ευρώ, με τον φρέντο να φθάνει από τα 4 στα 4,5 ευρώ, αφού οι καταστηματάρχες δεν άντεξαν να απορροφήσουν και την αύξηση στον ΦΠΑ κατά 11%. Υπάρχουν και άλλες… «ομορφιές» του νομοθέτη, που κυριολεκτικά οδηγούν στα όρια της… τρέλας τους ανθρώπους της εστίασης.

Κατ’ αρχάς το μαθηματικό παράδοξο είναι πως ενώ οι καταστηματάρχες αγοράζουν τον καφέ με 13%, τον πωλούν στη συνέχεια με 24% για τους καθήμενους!

Αν κάποιος πάρει καφέ σε πλαστικό (take away), ακολούθως δε θα επιτρέπεται να καθίσει σε κάποιο τραπέζι του καταστήματος. Ακόμη κι αν τον φωνάξει κάποιος φίλος – γνωστός, πράγμα σύνηθες. Ο καταστηματάρχης θα πρέπει να μετατρέψει τους σερβιτόρους και σε… αστυνόμους, αφού σε περίπτωση που έρθει έλεγχος, θα πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο!

Αν όμως νομίζετε πως το παρόδοξο τελειώνει εδώ, είστε γελασμένοι! Όπως μας ενημέρωσαν Λαρισαίοι ιδιοκτήτες καφέ, πλέον στην ταμειακή μηχανή θα γίνουν νέες ρυθμίσεις για το κάθε τραπέζι ξεχωριστά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι πελάτες δε θα μπορούν να αλλάξουν τραπέζι ακόμη και για αντικειμενικούς λόγους όπως π.χ. αν ενοχλούνται από τις καιρικές συνθήκες ή αν η παρέα τους μεγάλωσε και χρειάζονται περισσότερο χώρο. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί ολόκληρη διαδικασία… ακύρωσης από το κατάστημα!

Στο κλίμα των παραπάνω ήταν και οι δηλώσεις που έκανε χθες στο onlarissa.gr η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ κ. Δήμητρα Μπαράτση, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούμε να δούμε το ΦΕΚ και να καταλάβουμε ποιος φωστήρας έκανε αυτόν τον διαχωρισμό στην εστίαση και μάλιστα να αγοράζουμε τον καφέ με 13% και να τον πουλάμε με 24%. Πραγματικά αυτό είναι για Νόμπελ μαθηματικών για όποιον το έκανε να έρθει εδώ στη Λάρισα να του το δώσουμε».

Ελλάς το μεγαλείο σου…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες