ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζια Μελόνι: Στα Αδέλφια της Ιταλίας δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές ή αντισημιτικές τοποθετήσεις

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ύστερα από την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής εφημερίδας Fanpage σχετικά με τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις μελών της νεολαίας του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, η ίδια η ηγέτιδα του κόμματος και πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Την Τρίτη 2/07 η Μελόνι απέστειλε μια σκληρή επιστολή στα στελέχη του κόμματος, δείχνοντας την κομματική γραμμή αλλά και υπογραμμίζοντας την αποστασιοποίησή της και του κόμματός της από οποιαδήποτε ρατσιστική ή αντισημιτική θέση.

“Το καθήκον μας είναι πολύ μεγάλο για να επιτραπεί σε όσους δεν έχουν κατανοήσει το εύρος του να καταστρέψουν τα πάντα. Δεν έχω και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με όσους θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Ποτέ δεν ήμασταν ένα κίνημα στραμμένο στο παρελθόν, οπότε όσοι συμπεριφέρονται έτσι δεν μπορούν να είναι μέρος των Αδελφών της Ιταλίας” γράφει η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

“Το έχω πει ξανά και ξανά, δεκάδες φορές, αλλά σε περίπτωση που χρειάζεται το επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει χώρος στα Αδέλφια της Ιταλίας για ρατσιστικές ή αντισημιτικές τοποθετήσεις, όπως και δεν υπάρχει χώρος για νοσταλγούς του ολοκληρωτισμού του 20ού αιώνα ή για οποιαδήποτε εκδήλωση ηλίθιου φολκλόρ” τονίζει η Μελόνι.

“Τα δεξιά κόμματα από τα οποία προέρχονται πολλοί από εμάς έχουν αναμετρηθεί με το παρελθόν και με την φασιστική εικοσαετία εδώ και αρκετές δεκαετίες, και πολύ περισσότερο αυτό ισχύει για ένα νέο πολιτικό κίνημα όπως το δικό μας, το οποίο από την ίδρυσή του έχει εξάλλου κάνει την επιλογή να ανοιχτεί σε πολιτικές κουλτούρες συμβατές με τη δική μας, καλωσορίζοντας ανθρώπους που προέρχονται επίσης από πολιτικές διαδρομές διαφορετικές από αυτές της ιστορικής δεξιάς” συνεχίζει η ηγέτιδα του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας.

“Όπως τόσοι πολλοί από εσάς, είμαι θυμωμένη και θλιμμένη από την απεικόνιση του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας που δόθηκε από τη συμπεριφορά ορισμένων νέων του κινήματός μας, η οποία βιντεοσκοπήθηκε ιδιωτικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν, όσοι δεν έχουν καταλάβει την πορεία μας, όσοι δεν είναι σε θέση να ακολουθήσουν, δεν μπορούν να μείνουν μαζί μας. Δεν μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν την ευκαιρία να καταστρέψουν τα πάντα” υπογράμμισε η Μελόνι. “Με ορισμένη συμπεριφορά, συνειδητά ή ασυνείδητα, μετατρέπονται σε μαριονέτα στα χέρια του αντιπάλου. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό.”

“Το έχω πει ήδη πολλές φορές, αλλά θέλω να το επαναλάβω. Έχουμε κάνει τη διαφάνεια και τη συνέπεια σήμα κατατεθέν μας. Κάνουμε αυτό που λέμε και είμαστε αυτό που δείχνουμε. Δεν υπάρχει κανένα κόλπο και καμία εξαπάτηση. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει μια δημόσια εικόνα του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας που να μην ανταποκρίνεται στην ιδιωτική τους συμπεριφορά, απλώς δεν έχουν καταλάβει τι είμαστε, και ως εκ τούτου δεν είναι ευπρόσδεκτοι ανάμεσά μας” τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

“Η γραμμή μας ήταν πάντα πολύ σαφής. Το 2019 ακολουθήσαμε με απόλυτη πεποίθηση το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης, στο οποίο καταδικάστηκαν χωρίς δισταγμό όλες οι δικτατορίες του 20ού αιώνα, ο ναζισμός, ο κομμουνισμός και ο φασισμός εξ αρχής” συνέχισε η Τζόρτζια Μελόνι. 

“Είναι ένα καθήκον και απαραίτητο βήμα για να ξεπεράσουμε το μίσος που σάρωσε την Ευρώπη και να κοιτάξουμε προς ένα μέλλον ειρήνης και ελευθερίας. Η προσχώρηση σε αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό ψήφισμα σηματοδότησε το σημείο καμπής για όλες τις πολιτικές δυνάμεις της ηπείρου μεταξύ εκείνων που αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και εκείνων που αντίθετα εξακολουθούν να ζουν με νοσταλγία και μνησικακία. Για εμάς, σε αντίθεση με άλλα πολιτικά κόμματα, ήταν φυσικό να το ψηφίσουμε. Είναι μια θέση που δεν σκοπεύω να αμφισβητήσω” ολοκλήρωσε η ηγέτιδα του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις