ΛΑΡΙΣΑ

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Άμεση μεταφορά των πέντε κακοποιημένων παιδιών σε δημόσια δομή φιλοξενίας»

Την άμεση μεταφορά σε κατάλληλη δημόσια δομή φιλοξενίας των πέντε κακοποιημένων ανήλικων παιδιών από τη θεία τους ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ειδικότερα, όπως τονίζει σε αυτή:

Για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες των τρομερών ελλείψεων του επιλεκτικά ανίκανου αστικού κράτους. 5 ανήλικα παιδιά που δέχονταν κακοποίηση στη περιοχή της Λάρισας και λόγω έλλειψης δομής φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών, να καταλήγουν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 26 Ιούνη, με εντολή της εισαγγελέως Ανηλίκων Λάρισας!

Η πολιτική που στηρίζει διαχρονικά το αστικό κράτος, είτε μέσω των κυβερνήσεων του, είτε μέσω των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών είναι εγκληματική, και αποδεικνύεται για μία φορά ακόμα ότι οι ζωές μας για όλους αυτούς δεν έχουν αξία και την λογαριάζουν ως κόστος.

Συγχρόνως αναδεικνύεται η τραγική απουσία ολοκληρωμένης κρατικής στήριξης και προστασίας στα παιδιά, είτε είναι εγκαταλελειμμένα, είτε κακοποιημένα, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων.

Θεωρούμε και είναι απαράδεκτο υγιή παιδιά να κλείνονται σε νοσοκομεία, αφού αυτά τα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, εξειδικευμένη φροντίδα από κατάλληλο προσωπικό (βρεφοκόμους, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους κλπ) και έχουν ανάγκη από σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες δομές προστασίας και όχι να στοιβάζονται σε νοσοκομεία ή να παραδίδονται στα χέρια ΜΚΟ.

Απαιτούμε άμεσα να δοθεί γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την ενίσχυση του Κέντρου Προστασίας Παιδιού, για την κατασκευή και λειτουργία δημόσιων δομών παιδικής προστασίας, ανάμεσα σ’ αυτές και στη Λάρισα, με αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που θα συμβάλουν στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Απαιτούμε άμεσα τα συγκεκριμένα 5 αδέλφια να μεταφερθούν σε κατάλληλη κρατική δομή παιδικής προστασίας και φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες