ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη φυλακή για διαρρήξεις σε δεκατρία καταστήματα της Λάρισας – Πώς έπεσε στη «φάκα» της αστυνομίας

Μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές, από τις οποίες 11 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σε καταστήματα-επιχειρήσεις στην πόλη της Λάρισας.

Συνελήφθη, χθες, Τρίτη το μεσημέρι στη Λάρισα, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της προναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, από τα τέλη Απριλίου 2024 έως χθες, δρώντας κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, προσέγγιζε καταστήματα, έχοντας στη πλειονότητα των περιπτώσεων καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και αφού παραβίαζε τις θύρες αυτών, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσε κυρίως χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.

Πιο αναλυτικά, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από την 27-04-2024 έως χθες, 2-07-2024, τις πρώτες πρωινές ώρες, διέπραξε συνολικά 13 κλοπές-διαρρήξεις, εκ των οποίων οι 11 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες και ψητοπωλεία), αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.345 ευρώ και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει 1 κομμωτήριο και 1 κατάστημα ΟΠΑΠ, προκαλώντας παράλληλα φθορές στα καταστήματα.

Χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και ένα τσαντάκι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες