ΛΑΡΙΣΑ

Συμμετοχή Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Summer Fancy Food Shoe 2024” (φωτό)

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι ο Φορέας μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τέσσερις (4) επιχειρήσεις μέλη του συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών  “Summer Fancy Food Shoe 2024” που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών.

H έκθεση θεωρείται η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Συνοπτικά, το μέγεθος της αγοράς των specialty τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνει τα $ 175 δις, των καναλιών λιανικής (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών) ανέρχονται στο ύψος των $ 144,2 δις, ενώ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία) στα $ 28,8 δις.Με δεδομένη τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και την ακμάζουσα Ελληνική Παροικία, οι Η.Π.Α είναι βασική αγορά στόχος για τις Ελληνικές εξαγωγές.

Το Επιμελητήριο Λάρισας, με την υλοποίηση αυτής της δράσης, πρόσφερε τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς του Νομού μας να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές επαφές με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Στόχος της συμμετοχής μας ήταν η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα του Νομού μας.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μέλη μας είναι οι κάτωθι:
• CBD EXTRACTION IKE
• ΘΑΡΡΟΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΙΚΕ
• ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΙΚΕ
• ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος και η Διοικητική Προϊσταμένη κα Τσολάκη Κατερίνα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες