ΛΑΡΙΣΑ

Επιτροπή Πλημμυροπαθών Γιάννουλης: «Αξιώνουμε την υλοποίηση υποσχέσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας»

“Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, αξιώνουν την υλοποίηση υποσχέσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας”, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής. Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν:

“Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κουρέτας, σε συνάντηση με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης τον περασμένο Φλεβάρη, είχε υποσχεθεί ότι η περιφέρεια θα διέθετε έως 150.000 ευρώ για να βαφούν οι κατεσταρμένοι είσοδοι των εργατικών πολυκατοικιών Γιάννουλης, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Λαρισαίων.

Η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Λαρισαίων δεν έγινε ποτέ γιατί φαίνεται ότι δεν το επιθυμούσε η δημοτική αρχή.

Κατόπιν αυτού και με επιμονή της επιτροπής πλημμυροπαθών, η περιφερειακή αρχή μας ανακοίνωσε ότι θα το κάνει η ίδια το έργο με την μίσθωση σχετικού συνεργείου. Για το σκοπό αυτό έστειλε τον περασμένο Απρίλη, κλιμάκιο μηχανικών της περιφέρειας να εξετάσουν επιτόπου τις ανάγκες των σχετικών εργασιών, απο τους οποίους πληροφορηθήκαμε ότι το ποσό που θα διαθέσει η περιφέρεια δεν θα είναι 150.000 όπως μας είχε ανακοινώσει ο κ. Περιφερειάρχης, αλλά 70.000 τελικά, ποσό κατά τη γνώμη μας εντελώς ανεπαρκές.

Στα μέσα Μαίου, συνεργείο 3 ατόμων ξεκίνησε να βάφει όχι το σύνολο της κάθε εισόδου της πολυκατοικίας, αλλά μόνο εσωτερικά της πόρτας.

Ενα μήνα περίπου μετά και αφού είχαν βάψει ελάχιστες εισόδους απο τις πάνω απο 130 των παλιών και νέων Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης, σταμάτησαν και μέχρι σήμερα δεν ξανάρχισαν οι εργασίες, για άγνωστους λόγους στους χιλιάδες πλημμυροπαθείς κατοίκους, που περίμεναν μάταια να δούν να αποκαθίσταται έστω και ένα μέρος των κοινόχρηστων χώρων των πολυκατοικιών.

Παράλληλα η περιφερειακή αρχή δεν πραγματοποίησε όπως είχε υποσχεθεί τους ελέγχους του υπεδάφους για την στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως μας είχε πεί.

Δεν έχει προχωρήσει σε οριστικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση των αναχωμάτων του Πηνειού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης και γενικότερα, όπως είχαμε ζητήσει.

Ούτε έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου των Εργατικών Κατοικιών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, όπως μας είχε υποσχεθεί.

Τελικά οι υποσχέσεις, έμειναν χωρίς αντίκρυσμα, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όπως και η δημοτική αρχή Λαρισαίων, άλλες προτεραιότητες έχουν στην πολιτική τους και όχι την ουσιαστική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών.

Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δέκα μήνες μετά την πλημμύρα.

Απαιτεί την άμεση υλοποιήση όλων των υποσχέσεων της περιφερειακής αρχής, την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σε κατοικίες, υπόγεια, κοινόχρηστους χώρους και υποδομές. Αποζημίωση σε όλους τους πλημμυροπαθείς στο 100% των ζημιών που έπαθαν. Να γίνουν γρήγορα όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες