ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη στο Action24: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά Αυγενάκη, με μεγάλη καθυστέρηση η διαγραφή του»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τους δημοσιογράφους Γ. Πιέρρο, Ε. Καλογεροπούλου και Δ. Τάκη, βρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό βίας με στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με εμπλεκόμενο τον κ. Αυγενάκη, η Ευαγγελία Λιακούλη υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα απαράδεκτο και καταδικαστέο σε όλα τα επίπεδα περιστατικό. Η επίκληση μάλιστα από τον κ. Αυγενάκη της βουλευτικής του ασυλίας, το κάνει ακόμη χειρότερο. Έπρεπε να διαγραφεί, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί έπρεπε να περάσουν τόσες ώρες για να γίνει αυτό. Εξεπλάγην όταν είδα ότι βγήκε πρώτα ο Πρόεδρος της Βουλής και ανακοίνωσε πειθαρχική ποινή για τον κ. Αυγενάκη και αργότερα υπήρξε αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Θα περίμενα επίσης, να ακούσω από την πρώτη στιγμή από τη Νέα Δημοκρατία εάν ο κ. Αυγενάκης με αυτή τη συγκεκριμένη συμπεριφορά θα συμπεριληφθεί για παράδειγμα στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών. Διότι δεν έχει νόημα το να «βγαίνει» κάποιος από το κόμμα για δύο μήνες και μετά, όταν ξεχαστεί η ιστορία, να επανέρχεται. Πρέπει να υπάρχει αξιοπιστία στην πολιτική. Το ερώτημα είναι συνεπώς, κατά πόσο εννοεί η Νέα Δημοκρατία την διαγραφή του κ. Αυγενάκη, τη στιγμήπου παραμένει βουλευτής και μάλιστα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση για το ότι δεν παραδίδει την έδρα του».

Στη συνέχεια, η Ευαγγελία Λιακούλη ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ και τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για την προεδρία, σημείωσε ότι «θεωρώ ότι οι υποψηφιότητες είναι πλούτος. Όταν δηλαδή κάποιος θέλει να καταθέσει τη δική του πολιτική θέση, την πλατφόρμα ιδεών, απόψεων, αντιλήψεων, πρακτικών – αυτό είναι η πολιτική. Προσωπικά, επιλέγω να μιλάω θεσμικά, στα όργανα και είχα τονίσει ότι ήμουν κατά των εκλογών γιατί θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει μια πολιτική συζήτηση κατ’αρχήν σε μια συνδιάσκεψη ή σε ένα έκτακτο συνέδριο. Να συζητήσουμε και στη συνέχεια αν χρειαστεί να πάμε σε εκλογές. Έχω την πεποίθηση πια ότι θα ξεπεράσουμε τους 300.000 ψηφοφόρους στην κάλπη. Έχω επίσης την πίστη και από ταερεθίσματα που καθημερινά παίρνω από τον κόσμο ότι υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον και όχι μόνο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι διεργασίες αυτές έχουν αρχίσει να απλώνονται και να γίνεται μια μεγάλη συζήτηση με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, η Κοινοβουλευτική μας ομάδα παραμένει ενεργή και είναι ένας πολύ ζωντανός οργανισμός, ο οποίος σε κάθε περίπτωση πρέπει να διαφυλάσσεται και να μην αφυδατώνεται. Κάθε κύτταρο του πρέπει να λειτουργεί και προσωπικά ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπηρετώ την παράταξη μου και το θεσμικό μου ρόλο».

Ερωτηθείσα για την αποτίμηση των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές διαδικασίες, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «η όλη συζήτηση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ότι δεν επετεύχθη ο στόχος της δεύτερης θέσης και έτσι άνοιξε και η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο να συζητηθούν όλα από την αρχή και οι πολιτικές μας θέσεις. Τέθηκε από κάποιους και το θέμα της ηγεσίας. Το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε και είναι απόλυτα σεβαστό από εμένα».

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι υποψηφιότητες, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «για μένα έχει μεγάλη σημασία η έμπνευση στην πολιτική, είναι η καρδιά της πολιτικής. Οι εμπνευσμένοι ηγέτες, οι οποίοι μπορούν να μιλάνε στην ψυχή του κόσμου – είναι τόσο απαραίτητοι. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ακούει κανείς την καρδιά του λαού και να μπορεί να συνομιλήσει μαζί του. Ταυτόχρονα, απαιτείται κατάρτιση, μόρφωση, καλλιέργεια πνεύματος και δυνατότητα επικοινωνίας. Αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για έναν ηγέτη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες