ΛΑΡΙΣΑ

Στον Δήμαρχο Λαρισαίων μέλη της «Φωτοθήκης» – Μαμάκος: «Χρέος μας η διατήρηση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας»

Συνάντηση με τα μέλη της «Φωτοθήκης», τον ιατρό-ιστοριοδίφη κ.Νίκο Παπαθεοδώρου και τον δημοσιογράφο, κ.Ευάγγελο Ρηγόπουλο, καθώς και με τον δημοσιογράφο, κ.Νίκο Βατόπουλο είχε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, παρουσία και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ.Θωμά Ρετσιάνη, στο Δημαρχείο της Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος της «Φωτοθήκης» στην καταγραφή, διάσωση και προβολή της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες συγκρότησης της ιστορικής ταυτότητας της πόλης, όπως επίσης και στον ρόλο της φωτογραφίας ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συλλογές της «Φωτοθήκης», καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησής στους, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και της ανάπτυξης νέων συνεργειών, με στόχο την ενίσχυση της προβολής και της ανάδειξης της πόλης και την περαιτέρω προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λάρισας.

«Η “Φωτοθήκη” είναι πολύτιμος συνεργάτης και καταλυτικός παράγοντας στην καταγραφή και διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Λάρισας, με το μοναδικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει τα μέλη της, με πρωτεργάτη τον κ.Παπαθεοδώρου. Χρέος και δικό μας η διατήρηση και αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου υλικού, με κάθε πρόσφορο μέσο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη συνάντηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες