ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Κουρέτα με τον Μητροπολίτη Τιμόθεο στα Φάρσαλα – Δρομολογούνται σημαντικά έργα με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (φωτό)

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας στα Φάρσαλα, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία ήταν παρούσα και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε διεξοδικά από τον Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο αναφορικά με τις ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως για την αξιοποίηση δυο ορόφων του πενταώροφου κτιρίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον Ιερό Ναό, το οποίο χτίστηκε το 1970 και παραμένει μέχρι σήμερα ημιτελές. Ο Σεβασμιότατος ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας για να επισκευαστεί τόσο το υπόγειο του κτιρίου ώστε να στεγαστεί το «Σπίτι της Αγάπης» που έχει αναλάβει τη σίτιση κατοίκων της περιοχής που έχουν ανάγκη, όσο και το ισόγειο, προκειμένου να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ακολούθως μετέβησαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία «Daniel», με τον Περιφερειάρχη κ. Κουρέτα να ανακοινώνει επιχορήγηση ύψους 40.000 ευρώ για την αποπεράτωση των αναγκαίων στερεωτικών εργασιών στο εσωτερικό του Ναού.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Σεβασμιότατος κ.κ. Τιμόθεος δήλωσε «Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στην παράκληση μας, τόσο για την επισκευή δυο ορόφων του πενταόροφου κτιρίου δίπλα από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όσο και για να ολοκληρωθούν οι στερεωτικές εργασίες στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεμερλιώτισσας. Τον ευχαριστούμε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον του προς την Ιερά Μητρόπολη μας και προς την Εκκλησία. Θα συνεργαστούμε στενά, ώστε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες