ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίθανος Λαρισαίος κλέφτης «χειρουργός» Φορούσε ιατρική μάσκα και σακούλες στα παπούτσια για να μην αναγνωριστεί

Προφυλακιστέος μετά την απολογία του στη Γ’ Ανακρίτρια κρίθηκε χθες ο 40χρονος Λαρισαίος, ο οποίος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενος για κλοπές και διαρρήξεις σε 13 καταστήματα στο κέντρο της Λάρισας.

Ο 40χρονος αποτελεί παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ. και προσπαθώντας να «αποφύγει» τη σύλληψη λάμβανε πρόσθετα μέτρα… αυτοπροστασίας κατά την τέλεση των πράξεων και στο πλαίσιο αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – κάλυπτε τα παπούτσια του με πλαστικές σακούλες, φορούσε διαρκώς ιατρική μάσκα, κάλυπτε το πρόσωπό του με κουκούλα, ενώ άλλαζε και ρούχα.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, από τα τέλη του περασμένου Απριλίου μέχρι και προχθές Τρίτη που συνελήφθη φέρεται ως εμπλεκόμενος σε 13 διαρρήξεις καταστημάτων, δύο εκ των οποίων τελέστηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, όποτε και συνελήφθη, για να σχηματιστεί έτσι δικογραφία σε βάρος του για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα».

Εστιάζοντας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Λάρισας, ο 40χρονος δρούσε πάντοτε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις εισόδους των καταστημάτων. Άλλοτε σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο, άλλοτε ανασηκώνοντας την πόρτα με κάποιο αντικείμενο και άλλοτε παραβιάζοντας την κλειδαριά εισερχόταν στα καταστήματα και αφαιρούσε χρήματα από τις ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος διέπραξε συνολικά δεκατρείς κλοπές-διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, εκ των οποίων έντεκα σε καφετέριες και οβελιστήρια, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα κομμωτήριο και ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Αφαιρώντας, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., «το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.345 ευρώ και 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκαλώντας παράλληλα φθορές στα καταστήματα».

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες