ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Οι Ράπτορς δεν κερδίζουν κάτι αν αποδεσμεύσουν τον Βεζένκοφ»

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η υπόθεση αποδέσμευσης του Βούλγαρου φόργουορντ από τους Καναδούς δε θα είναι απλή.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μπορεί να έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του, αλλά απομένει η αποδέσμευσή του από τους Τορόντο Ράπτορς.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κιθ Σμιθ ανέλυσε εκτενώς την κατάσταση, εξηγώντας τη θέση στην οποία βρίσκονται τόσο η ομάδα, όσο και οι παίκτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής στο κείμενό του:

«Το Τορόντο δεν κερδίζει τίποτα με το να αποδεσμεύσει απλά τον Βεζένκοβ. Σε αυτή την περίπτωση θα γλίτωνε 6.6 εκατομμύρια απ΄πο το μισθολόγιο. Επιπλέον, οι Ράπτορς μπορεί να συμπαθούν τον Βεζένκοβ ως παίκτη. Μπορεί να βλέπουν μια καλύτερη προοπτική ως προς τον χρόνο συμμετοχής και μια καλύτερη προσαρμογή στο ρόστερ μαζί τους, σε σχέση με αυτό που είχε στους Kings.

Τέλος, αν μη τι άλλο, τα $6.6 εκατομμύρια είναι ένα πολύτιμο κομμάτι στο μισθολόγιο. Δεν είναι πιθανό να θέλουν απλά να παραιτηθούν από αυτό χωρίς να πάρουν πίσω ένα σημαντικό ποσό μέσω μιας εξαγοράς.

Οι Ράπτορς, ή οποιαδήποτε ομάδα του NBA που αναλάβει το τρέχον συμβόλαιο του Βεζένκοβ έχει team option για τη σεζόν 2025/26. Αν αυτή η επιλογή ενεργοποιηθεί από την ομάδα, ο Βεζένκοβ θα είναι στο ρόστερ για $6.9 εκατομμύρια για τη σεζόν 2025/26.

Αν η ομάδα απορρίψει την team option, ο Βεζένκοβ θα μείνει free agent το 2025. Οι Ράπτορς ή οποιαδήποτε ομάδα του NBA που κατέχει το συμβόλαιό του εκείνη την εποχή, θα μπορούσαν να κάνουν τον Βεζένκοβ restricted free agent. Αυτό τους δίνει το δικαίωμα να ματσάρουν οποιοδήποτε προσφορά. Αλλά ο Βεζένκοβ θα ήταν ελεύθερος να υπογράψει με μια ομάδα εκτός ΝΒΑ, καθώς το συμβόλαιό του θα είχε ολοκληρωθεί

Τα ευρωπαϊκά media αναφέρουν ότι έχει ήδη πάρει συμβόλαιο στην Ελλάδα και πως η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί. Τα media στο Τορόντο αναφέρουν ότι οι Ράπτορς δεν θέλουν να τον αποδεσμεύσουν. Και ο Βεζένκοβ θα πρέπει να αποδεσμευθεί, δεν μπορεί απλά να σηκωθεί και να φύγει. Ίσως συμβεί, αλλά το να αναφέρεται πως έχει ήδη αποχωρήσει από το NBA, δεν στέκει».

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις