ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ από Βόλο: Εξαιρετικής ποιότητας οι ακτές της Μαγνησίας

Στον Βόλο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, όπου μίλησε στο κτίριο της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων στη σημερινή συνέντευξη τύπου, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με τους δημάρχους Βόλου, Αλμυρού και Νοτίου Πηλίου, Αχ. Μπέο, Δημήτρη Εσερίδη και Μιχάλη Μιτζικό αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναφέρθηκε στις μετρήσεις που έγιναν για την καταλληλότητα των νερών του Παγασητικού.

Οπως τόνισε, μετά τον Daniel, ο ΕΟΔΥ με την Περιφέρεια έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων. Επεσήμανε ότι μόνο για το δίμηνο Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2023 σε δύο σημεία καταγράφηκαν υπερβάσεις κι αυτές ήταν η περιοχή κοντά στο Ξενία και στα Πευκάκια, για τις οποίες έκτοτε δεν υφίσταται κανένα θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου από τον Απρίλιο μετρήσεις συνεχίζονται ανελλιπώς σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και με βάση τα αποτελέσματα που υπάρχουν όλες οι ακτές της Μαγνησίας και του Παγασητικού και του Αιγαίου πληρούν τις προϋποθέσεις κολύμβησης και είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι στις περισσότερες ακτές τόσο οι εντερόκοκκοι όσο και τα κολοβακτηρίδια κινούνται σε μηδενικά επίπεδα, σύμφωνα με τους ελέγχους που γίνονται από το διαπιστευμένο εργαστήριο του ΕΟΔΥ.

Τον λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος ανέφερε ότι «Έχουμε κάνει πολλές μετρήσεις στον Παγασητικό και η ποιότητα του νερού είναι εξαιρετική», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας και απευθυνόμενος προς τους πολίτες τούς ζήτησε να ακούνε και να εμπιστεύονται τους θεσμικούς φορείς.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος άστραψε και βρόντηξε κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Χρήστου Βενέτη, λέγοντας πως είναι επικίνδυνος και πως με τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στον νομό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Δημήτρης Εσερίδης, εμφανώς προβληματισμένος και κραδαίνοντας μετρήσεις που έκανε ο δήμος Αλμυρού ακόμη και χθες τόσο στο πόσιμο νερό όσο και για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της περιοχής του προέτρεψε τους πολίτες να «κλείσουν τα αυτιά σε εκείνους που μιλάνε ανεύθυνα».

Τέλος, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, στάθηκε στον φόβο των πολιτών να προσεγγίσουν τις ακτές, παρά τις βεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων για την καταλληλότητά τους. «Ο κόσμος φοβάται να μπει στη θάλασσα. Εάν έχουν ευθιξία αυτοί που προκάλεσαν αυτό το κλίμα να βγουν και να το αντιστρέψουν. Η μείωση της επισκεψιμότητας είναι πολύ μεγάλη. Εχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που αγγίζει τα όρια της νομικής οδού. Το κλίμα δυσπιστίας είναι διάχυτο παντού δυστυχώς, μολονότι οι μετρήσεις δείχνουν πως οι παραλίες είναι πεντακάθαρες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες