ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Λάρισα Δένδιας και Μπορέλ: Η επιχείρηση «Ασπίδες» εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης (φωτό)

Επίσκεψη στο Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κι ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός: «Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @JosepBorrellF, στο Αρχηγείο της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», στη #Λάρισα.

Επισκεφθήκαμε, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, το Στρατηγείο της Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ @EUNAVFORASPIDES, όπου και ενημερωθήκαμε από τον Διοικητή της Επιχείρησης Υποναύαρχο Βασίλειο Γρυπάρη ΠΝ για την επικρατούσα κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν, όπως και για τις δραστηριότητες των μονάδων της ΕΕ που βρίσκονται στην περιοχή.

Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και πάλι ότι η Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, στην οποία η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της ελευθερίας στη ναυσιπλοΐα, την προστασία των ευρωπαϊκών συμφερόντων και τη διατήρηση της διεθνούς έννομης τάξης.»

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε την ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες