ΛΑΡΙΣΑ

Εσκίογλου στην 14η Γιορτή Σιταριού: Χρειάζεται στήριξη το «ξεσκέπαστο μαγαζί» που λέγεται χωράφι – Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς αγροτιά

Κάλεσμα στην πολιτεία να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας πως χωρίς αγρότες δεν υπάρχει μέλλον στην ύπαιθρο, απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, χαιρετίζοντας την έναρξη της 14η Γιορτής Σιταριού στο Μ. Ευΰδριο Φαρσάλων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Το σιτάρι είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό διατροφικό προϊόν, η βάση της διατροφικής μας αλυσίδας. Όχι άδικα πολλοί αναγνωρίζουν την τεράστια αξία του καθώς ανά τους αιώνες όποιος είχε το σιτάρι, είχε εξασφαλίσει και την επιβίωση του λαού του.

Το παράδοξο όμως σήμερα, είναι πως ενώ ζούμε σε μία εποχή όπου τα διατροφικά προϊόντα αποτελούν το μέλλον, η τιμή τους στον παραγωγό βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή τη διαπίστωση. Το κοστολόγο είναι αυξημένο, αλλά το τελικό όφελος για τον σιτοπαραγωγό πολύ μικρό. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει άμεσα η πολιτεία εάν θέλουμε να έχουμε και τα επόμενα χρόνια πρωτογενή τομέα. Εάν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη, ευημερία και ζωή στην ύπαιθρο.

Πολύ περισσότερο όταν σ’ αυτά εδώ τα μέρη τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς έχουμε ζήσει δύσκολες στιγμές με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι ένας λόγος παραπάνω για το ίδιο το κράτος να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τους πολίτες του.

Ως Δήμος Φαρσάλων κάναμε τα μέγιστα δυνατά και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που μας έχει ανάγκη. Οι δυνατότητές μας όμως είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε κάθε συνεργασία, χτυπάμε διαρκώς τις πόρτες που πρέπει, συζητάμε, πιέζουμε, απαιτούμε κάποιες φορές τα αυτονόητα. Ώστε να γίνουν όλα όσα χρειάζεται ο τόπος μας.

Ο Δήμος Φαρσάλων είναι ένας κατ’ εξοχήν αγροτικός Δήμος. Άρα δε νοείται για εμάς μέλλον χωρίς αγρότες. Γι’ αυτό και λέμε και ξαναλέμε ότι αυτό το «ξεσκέπαστο μαγαζί» που λέγεται χωράφι, πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Γιατί οι αγρότες είναι εκείνοι που παράγουν εθνικό πλούτο, που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία, που μεριμνούν για εθνική επάρκεια σε βασικά αγαθά, που διασφαλίζουν πως και αύριο τα παιδιά μας θα έχουν αυτά που πρέπει στο τραπέζι τους. Γι’ αυτό δε θα πρέπει ποτέ να παραβλέπουμε πως χώρα χωρίς αγρότες, είναι μία χώρα χωρίς μέλλον» κατέληξε ο Δήμαρχος Φαρσάλων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες