ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση για τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Δήμο Ελασσόνας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου με τον Περιφερειάρχη

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτα επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Δημάρχου – αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Δημ. Καρανίκα, προκειμένου να συζητήσουν σειρά θεμάτων που άπτονται της στενής συνεργασίας του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μ. Γαλλιού και Ευ. Αποστόλου, καθώς και ο Υπηρεσιακός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζ. Μακρής.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή, τη συνεργασία και την αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στο δήμο Ελασσόνας. Αρχικά συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου της νέας γέφυρας Μεσοχωρίου – Βλαχογιαννίου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, η οποία είναι σε στάδιο προ της δημοπράτησης, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η επικαιροποίηση της μελέτης εξαιτίας των νέων αντιπλημμυρικών απαιτήσεων. Επίσης, συζητήθηκε η αποκατάσταση τμημάτων των εθνικών οδών εντός σχεδίου πόλεως Ελασσόνας, τα οποία έχουν υποστεί φθορές από τον κυκλοφοριακό φόρτο και η αποκατάσταση τμημάτων του δικτύου αγροτικής οδοποιίας, τα οποία έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πλημμύρες. Σημαντική ήταν η διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι προχωρά σε φάση υλοποίησης, αφού συμβασιοποιηθεί, το μεγάλο έργο της αναβάθμισης αθλητικών χώρων στο Δήμο Ελασσόνας, μέσω προγραμματικής σύμβασης, με γήπεδα 5Χ5 και γήπεδα μπάσκετ στις κοινότητες Ολυμπιάδας, Λουτρού, Βαλανίδας, Κρανέας και Λυκείου Ελασσόνας.

Τέλος, συζητήθηκε η δυναμική της περιοχής, που συνδέεται με την αξιοποίηση του Ολύμπου και τη γαλακτοκομική παράδοση, δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες που ενδιαφέρουν έντονα τους δύο φορείς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες