ΚΟΣΜΟΣ

Κίρ Στάρμερ: Περιοδεία στα 4 έθνη του ΗΒ – Στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Σερ Κίρ Σταρμερ ανακοίνωσε ότι θα περιοδεύσει σε όλες τις τέσσερις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζοντας ότι εξασφάλισε πανεθνική εντολή με τη σαρωτική εκλογική του νίκη.

Ο Σερ Κιερ Σταρμερ επιβεβαίωσε ότι θα ταξιδέψει πρώτα στη Σκωτία, μετά στη Βόρεια Ιρλανδία, στην Ουαλία και πίσω στην Αγγλία σε μια προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Κατά την πρώτη του συνέντευξη τύπου στην Downing Street από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε επίσης ότι θα δημιουργηθούν “επιτροπές υλοποίησης αποστολών” για την επίτευξη των προτεραιοτήτων του κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης, τις οποίες θα προεδρεύει ο ίδιος.

Μετα την πρώτη του συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προειδοποίησε τους υπουργούς του ότι υπάρχει τεράστιος όγκος δουλειάς και θα “κρίνονται από τις πράξεις τους, όχι από τα λόγια τους“.

Επίσης δήλωσε  ότι η εκλογική του νίκη, που έβαλε τέλος στην 14ετή διακυβέρνηση των Τόρις, έδωσε στους Εργατικούς “σαφή εντολή να κυβερνήσουν για όλες τις γωνιές του Ηνωμένου Βασίλειου. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης των Εργατικών για οικονομική ανάπτυξη, στην οποία βασίζεται η διοίκηση του για να παρέχει σημαντικές επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες χωρίς να αυξήσει τους φόρους ή να δανειστεί επιπλέον χρήματα.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Σερ Κίρ Σταρμερ θα παρευρεθεί σε τριήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, μαζί με ηγέτες όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ενώ στις 18 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις