ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Χτύπησε τους γονείς του – έβγαλε μαχαίρι και εκείνοι παρακαλούσαν να μην πάει στη φυλακή

Ένα τραγικό οικογενειακό δράμα, που αντιμετωπίζουν δύο ηλικιωμένοι με τον 53χρονο γιο τους, είδε το φως της δημοσιότητας στη δικαστική αίθουσα του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Ο 53χρονος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, χωρίς λόγο χτύπησε τους γονείς του και τους απείλησε με μαχαίρι, η μητέρα του εμφανίστηκε στο Δικαστήριο με μελανιές στα μάτια από τα χτυπήματα και όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για φυλάκιση, τόσο η γυναίκα όσο και ο σύζυγός της ζητούσαν από το Δικαστήριο να μην πάει ο γιος τους στη φυλακή, αλλά σε ένα νοσοκομείο για να γίνει καλά.
Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή και παράνομης οπλοφορίας, κρίθηκε ένοχος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 8 μηνών χωρίς αναστολή και θα οδηγηθεί στην Ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Με μελανιασμένα μάτια…
Ως μάρτυρας κατέθεσε η 74χρονη μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία εμφανίστηκε με μελανιασμένα τα δυο της μάτια από τα χτυπήματα και με επίδεσμο πάνω από το δεξί φρύδι. Όπως είπε, για ασήμαντη αφορμή ο γιός της χτύπησε την ίδια και τον σύζυγό της, ενώ βρισκόταν σε μεγάλη νευρικότητα, παραδέχτηκε ότι τρόμαξε από τη συμπεριφορά του και ζήτησε από το Δικαστήριο να τον στείλει σε κάποιο νοσοκομείο για να γίνει καλά.
Ο 77χρονος πατέρας του κατηγορούμενου είπε ότι έγινε παρεξήγηση, ο ίδιος κοιμόταν και ξύπνησε από τις φωνές της συζύγου του που φώναζε βοήθεια, τον χτύπησε και αυτόν στο κεφάλι, αλλά όχι τόσο δυνατά όσο τη μητέρα του. Επίσης είπε ότι ο γιος του κρατούσε το μαχαίρι που έκοβαν το ψωμί και τον απείλησε να τον σφάξει.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε αν τρομοκρατήθηκε, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

«Με βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ»
Ο κατηγορούμενος είπε ότι οι γονείς του τον βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη μάνα και τον πατέρα του και ότι τους απείλησε με το μαχαίρι, αλλά δεν τους πείραξε (…), ενώ κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν θέλει να πάει ξανά στο σπίτι, αλλά να βρει δουλειά και να φύγει.
Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 8 μηνών, διατάχτηκε έκτιση ποινής και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Όταν άκουσαν ότι το παιδί τους θα πάει στη φυλακή, η μητέρα φώναζε από το ακροατήριο «όχι, το παιδί είναι άρρωστο, δεν μπορείτε να το βάλετε στη φυλακή. Να πάει σε ένα Νοσοκομείο για να γίνει καλά».

Ο πατέρας του επίσης ζητούσε να μη φυλακιστεί ο γιος του, ενώ η γυναίκα συμπλήρωσε ότι το παιδί της δεν κλέβει, δεν πίνει, δεν είναι ναρκομανής και δεν πρέπει να πάει στη φυλακή. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου απάντησε στους αγανακτισμένους γονείς ότι στην φυλακή που θα πάει υπάρχει ψυχιατρικό νοσοκομείο που θα τον φροντίσει.

Πως έγινε το επεισόδιο

Το επεισόδιο έγινε τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στις 18.45, στη Ν. Ιωνία, στο σπίτι όπου μένει η οικογένεια. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε υπερένταση, αναίτια και απρόκλητα επιτέθηκε κατά της μητέρα του αρχικά χτυπώντας την στο κεφάλι και στο πρόσωπο με γροθιές και στη συνέχεια κρατώντας το μαχαίρι της κουζίνας που κόβουν ψωμί, την απείλησε με τη ζωή της.
Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο πατέρας του που κοιμόταν και ξύπνησε όταν η γυναίκα φώναζε βοήθεια, άρχισε να τον χτυπάει και αυτόν και κρατώντας το μαχαίρι απείλησε ότι θα τον σφάξει.
Ο 53χρονος δεν άφηνε τους ηλικιωμένους γονείς του να βγουν από το σπίτι, ενώ επιπλέον τους έσπασε τα κινητά τους τηλέφωνα, για να μην καλέσουν την Αστυνομία…
Όταν λίγο αργότερα, άρχισε να συνέρχεται από την υπερένταση, οι γονείς του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι και ζήτησαν βοήθεια από γείτονες. Οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και σε λίγη ώρα στο σημείο πήγε περιπολικό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τη γυναίκα στο Νοσοκομείο, ενώ ο 53χρονος συνελήφθη και έμεινε κρατούμενος μέχρι χθες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες